Montaż uniwersalnego zamka centralnego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: azot85 »

Witam; mam zamiar zamontować w swojej POLI centralny i teraz mam dwa pytanko
po 1 primo:
Czy taki centralny styknie ?? http://www.allegro.pl/item1050184972_za ... klapa.html ja to w sumie chciałbym tylko na dwoje drzwi i klapę.

Po 2 primo:
Czy to proste jest ??

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję :) :piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""azot85""]po 1 primo:
Czy taki centralny styknie ?? http://www.allegro.pl/item1050184972_za ... klapa.html ja to w sumie chciałbym tylko na dwoje drzwi i klapę.[/quote]
IMO powinien styknąć. Nie wiem jak z tą firmą, ja mam centralny STIGa i nie narzekam :) Siłownik, który Ci zostanie możesz podłączyć tak żeby otwierał Ci wlew paliwa.
[quote=""azot85""]
Po 2 primo:
Czy to proste jest ?? [/quote]
Na drzwiach to nie problem zamontować, gorzej z klapą. Tam nie ma jak zaczepić siłownika żeby dało się i kluczykiem i centralnym zamykać. Ale jest to wykonalne.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

Hehehe dzięki :) :piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
lagoc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lagoc »

jeżeli masz 2 kanały to możesz przez przekaźnik podłączyć na dodatkowe wyjście alarmu i wtedy otwierać- "trochę" zabawy z tym, ale tak jak Justice pisał- szanse są. Sam planuję w najbliższym czasie zabrać się za to- ale zawsze czasu jest za mało :banghead:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Nie ma rzeczy niemożliwych. Przeczytać instrukcję i montaż. Trochę zabawy jest, ale za to jakie wrażenia :)
a
azot85
Raczkujący
Raczkujący

:) No Oki OKI mam tak samo zabieram sie ale mało czasu narazie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

przeniosłem do 100 technicznych bo tam powinien być ten temat.
Awatar użytkownika
Rafi87_
Newbie
Newbie

Post autor: Rafi87_ »

Witam... Zamierzam zalorzyc w swojej poloweczce Centralny Zamek, z tego co znalazlem w wyszukiwarce polecacie Firme STIG.... jesli moglby mi ktos doradzic jakis konkretny Zestawik tej Firmy, bo z tego co widzialem jest ich pare... Interesuje mnie tylko otwieranie i zamykanie 4 dzwi, bez bagaznik i wlewu paliwa..moze byc sygnalizowany kierunkowskazami... jesli ktos moze polecic jakis KONKRETNY MODEL STIGA bede wdzieczny...

Pozdr

Milion tematów o centralnym zamku, nawet wyczytałeś co założyć, ale już podpiąć się pod któryś to już nie mogłeś! Używaj opcji szukaj
czaja
Awatar użytkownika
JuStIcE

[quote=""Rafi87_""]Witam... Zamierzam zalorzyc w swojej poloweczce Centralny Zamek, z tego co znalazlem w wyszukiwarce polecacie Firme STIG.... jesli moglby mi ktos doradzic jakis konkretny Zestawik tej Firmy, bo z tego co widzialem jest ich pare... Interesuje mnie tylko otwieranie i zamykanie 4 dzwi, bez bagaznik i wlewu paliwa..moze byc sygnalizowany kierunkowskazami... jesli ktos moze polecic jakis KONKRETNY MODEL STIGA bede wdzieczny... [/quote]
Ja mam u siebie zamontowany STIG 28 bodajże. Kupiłem zestaw z 5 siłownikami i 2 pilotami typu scyzoryk. Jak na razie działa bez zarzutów :) Co prawda jakoś wykonania pilotów pozostawia dużo do życzenia, ale da się przeżyć, bo cena naprawdę przystępna.

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

szukalem szukalem ale aktulanie STIG'a nie ma na alledrogo sa tylko ich alarmy. Moze polecicie jakies inne firmy o podobnym co STIG wspolczynniku cena/jakosc :)
Awatar użytkownika
JuStIcE

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

ooo dzieki JuStIcE
po prostu wpisalem STIG w szukajce i byly tylko alarmy

A jak ty pokombinowales z tylkna klapa zrobiles, tak ze kluczykiem nie mozna otwierac/zamykac, tylko z pilota ??
I czy cos pokombinowales z tym scyzorykiem jakos podmieniles kluczyk z POLO ??
Awatar użytkownika
JuStIcE

Klapę zamykam kluczykiem tylko i wyłącznie. Nie podłączałem tam siłownika, ale planuję to zrobić. A jeżeli chodzi o kluczyk, to w kilka minut dorobili mi na grocie ze scyzoryka. Immo mam rozwiązane drastycznie, tzn przyklejoną pastylkę obok stacyjki i działa :D

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

a w scyzoryku nie ma miejsca dla niego ?? Ja sie zastanwiam czy brac na 4 drzwi czy na 5 hmm :niewiem:
A mozna tez drzwi otworzyc sobie normlanie od strony kierowcy i wtedy otworza mi sie wszystkie drzwi ?? czy tylko jedne te ktore otwieram ??
Awatar użytkownika
JuStIcE

Niby jest miejsce na immo, ale mi jakoś nie chciało działać, więc zrobiłem jak zrobiłem. Weź sobie na 5, dodatkowy siłownik możesz zamontować albo na klapie albo na wlewie. W zestawie masz jeden siłownik master, który montuje sięw drzwiach kierowcy i przekręcając w nich kluczyk otwierasz pozostałe :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”