Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

polecilbym to ktore ma wbudowany bluetooth przydaje sie tam chyba widzialem ten clarion ma... W tej polce cenowej i tak mysle radia beda w podobie graly
g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: guesswhosback »

Lecieć na bluetooth w radio zamiast na brzmienie to jakbyś kupował malucha z wnętrzem porshe. Wygodne ale nie jedzie. Ogólnie mam ogromne uznanie do firmy pionner i nawet najnizsze modele z ich garażu nigdy mnie nie zawiodły czego nie moge powiedzieć o JVC. Ziom ma w polówce JVC i najbardziej śmiać mi się chciało że to radio nie ma ręcznie regulowanych częstotliwości tylko "rock" "pop" " hiphop" itp żenada.
http://www.myspace.com/mrtyno

"nie dla tych których guru to szef radia józef
a premier to tylko tusk kaczyński czy buzek"

Obrazek
Awatar użytkownika
maximmo
Newbie
Newbie

Post autor: maximmo »

Kenwood KDC-4047U i będziesz zadowolony
Obrazek

Obrazek
z
zadzior89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zadzior89 »

Wszystkie alpine z serii CDE to gówno - miałem okazji kilka ich testować
JVC testowałem 2 szt. jakies KD do 400zł - też szajs
Clarionka za 500zl tu juz bylo o wiele lepiej
Az wkoncu natrafilem na pioneer 4200sd (460zl z przsylka na allegro) i wg mnie to najfajniejsze radyjko w tym przedziale cenowym

pozdro
Obrazek
Grafik komputerowy

Kupię gril do 6N2 od GTI
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

zadzior89, pamiętaj, że to Twoja subiektywna ocena tego jak grają poszczególne radia. Sam robiłem odsłuch kilkunastu radioodtwarzaczy z półki średniej i moim zdaniem JVC KD-R611 grał o niebo lepiej od Pioneer'a 4200SD. Trzeba jechać i samemu posłuchać bo np. mojej mamie bardziej odpowiadało radio za 250PLN :)
g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

dlatego też mówię pioneer trzyma klasę nawet przy tanich radyjkach ;p

Obrazek
z
zadzior89
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zadzior89 »

[quote=""suff""]zadzior89, pamiętaj, że to Twoja subiektywna ocena tego jak grają poszczególne radia. Sam robiłem odsłuch kilkunastu radioodtwarzaczy z półki średniej i moim zdaniem JVC KD-R611 grał o niebo lepiej od Pioneer'a 4200SD. Trzeba jechać i samemu posłuchać bo np. mojej mamie bardziej odpowiadało radio za 250PLN :)[/quote]

Przepraszam, zeczywiscie sa rozne gusta, ale czy nie uwazasz ze ten JVC (zalozmy ze gra super - nie wiem czy bez wzmaka czy z) to jest troche okrojony z opcji?
A JVC za 250zl nie wiem jak mogl odpowiadac bardziej Twojej mamie skoro te gubia sygnal niezaleznie od antenki, a to ze na opakowaniu jest napisane 4x50W to chyba mit jak na no-marking sprzecie, tak wiec chyba troche przesadziles a dobrym argumentem ze jej sie bardziej podobalo moze byl fakt ze na KD-R611 nie ma przyciskow ze stacjami i ciezko sie bylo jej przyzwyczaic?

pzdr
Obrazek
Grafik komputerowy

Kupię gril do 6N2 od GTI
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: bubel69 »

Ja planuje kupić radio w granicahc około 800zł. Proszę o jakieś doradzenie marki/modelu
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""zadzior89""]ale czy nie uwazasz ze ten JVC (zalozmy ze gra super - nie wiem czy bez wzmaka czy z) to jest troche okrojony z opcji?[/quote]

nie rozumiem czemu miał by być okrojony z opcji?

- 3 tonowy eq z możliwościa zdefiniowania położenia głośników w samochodzie
- odcięcie basu przy 60Hz na wyjściu RCA
- dobra jakościowo głowica CD
- obsługa iPod
- 4 kanały wyjścia na wzmacniacza
- możliwość zdefiniowania podświetlania w 15k kolorach
- i wiele innych o których nie chce mi się rozpisywać

czego chcesz więcej od radia? jeśli chcesz żeby robił kawę to chyba nie tędy droga :)

[quote=""zadzior89""]A JVC za 250zl nie wiem jak mogl odpowiadac bardziej Twojej mamie skoro te gubia sygnal niezaleznie od antenki[/quote]

a skąd masz takie informacje? Z tego co wiem, nie ważne jakie będziesz miał radio, jeśli nie będzie miało wbudowanego w radio wzmacniacza, albo Twoja antenka nie będzie posiadała dodatkowego zasilania będziesz miał taką sytuację. Rozwiązaniem jest montowanie specjalnych dodatkowych wzmacniaczy antenowych podłączanych pomiędzy antene a port antenowy w radio.

[quote=""zadzior89""]a to ze na opakowaniu jest napisane 4x50W to chyba mit jak na no-marking sprzecie[/quote]
Yes Sir, Captain Obvious! Na większości opakowań jest to hłyt materkintowy ponieważ radio nie jest w stanie wygenerować takiej mocy, szczególnie tych z niskiej i średniej półki. Jeśli chodzi o samą moc to 1W jest w zupełności wystarczającą mocą do słuchania muzyki na wystarczającym poziomie dla 85% słuchaczy.

[quote=""zadzior89""] tak wiec chyba troche przesadziles a dobrym argumentem ze jej sie bardziej podobalo moze byl fakt ze na KD-R611 nie ma przyciskow ze stacjami i ciezko sie bylo jej przyzwyczaic?[/quote]
a ja mam pytanie do Ciebie. Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem?

[quote=""bubel69""]Ja planuje kupić radio w granicahc około 800zł. Proszę o jakieś doradzenie marki/modelu[/quote]

szukaj Alpine z serii CDA. W PKP CA FAQ jest kilka wpisanych konkretnych modeli które w używce można dostać za tę kwotę.
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

ym... tylko co to jest EONON? :D

Obrazek
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

jedź posłuchać to się dowiesz. Poza tym w UK można to radio kupić za 140Ł a co za tym idzie jest o 300PLN tańsze. Do tego trzeba doliczyć koszta przesyłki, ale nigdy nie będą one aż tak drogie, nawet gdyby mieli je wysyłać z Honk Kongu.
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Nie jestem audiofilem. Po prostu chcę dobrze słyszeć muzykę bez harczenia. To radio co dałem będzie dobrze temu służyć?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”