WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

wilczek Tobie ma się podobać. Jak to Freszu niedawno napisał nie składamy sprzętu dla forum tylko dla siebie :)
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

ja tego sam nie składałem było jak kupiłem polo :) i własne dlatego zastanawiam się nad zmianą radyjka na coś nowszego :)
ŁUK@$Z
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

Witam posiadam radio pioneer deh-1120 (jedno wyjscie RCA) oraz glosniki w podszybiu oraz 165mm Blaupunkt (starszy model tych otohttp://carhifi24.pl/katalog/133_blaupun ... 63_sc.html wydaja mi sie ze roznia sie tylko wyglądem)
Zakupilem juz boczki drzwi przednich z miejscem na głośniki i wyladuja w nich wlasnie blaupunkty. Przegladalem wzmaki na alledrogo i znalazlem cos takiego http://allegro.pl/item1106938977_wzmacn ... l_bcm.html. Czy to na poczatek wystarczy i czy wystarczy do napedzenia pozniej jakiejs skrzynki ??
Czy lepiej poczekac na przyplyw gotowki i zakupic xm-4040 ze zlotej serii ??
Z gory dzieki :)
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2010, 18:11 przez arturwyrwich, łącznie zmieniany 1 raz.
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

Nie szkoda Ci pieniędzy żeby te współosiówki podłączać pod wzmacniacz?

zamiast tego wzmacniacza dorzuć 100-200 i kup zestaw odseparowany co zagra pod samym radiem.

Mój kumpel był tak mądry i do civica 3d 3gen w drzwi zainstalował bardzo podobne bo twierdził że 160zł z kurierem mu wyszło ale też współosiówki blaupunkta, też podłączył je pod wzmacniacz... wierz mi że jego mina zrzedła po przesłuchaniu pierwszego kawałka.
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

a wzmak sony XM-4020 jest dobry gdyby pozniej do niego zainstalowac woofery w przenie drzwi jakies tweetery oraz skrzynie basowa ??
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

[quote=""arturwyrwich""]a wzmak sony XM-4020 jest dobry [/quote]

zacznij od głośników najpierw :blush2:
"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

no dobra ale chcialem znac opinie na temat tego wzmaka moze ktos inny pomoze ?? :scratch:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

ja posiadam xm-4045 i jestem bardzo zadowolony z tego wzmacniacza, myślę że ten o którym ty piszesz będzie także dobrym wyjściem mimo że to 2kanałówka.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

ok dziekowka suff
narazie ze wzmaka rezygnuje wroce do niego jak i do ukladania jakiegos zestawu odseparowanego na przod a konczac na jakims subwooferze (ale to dopiero w sierpniu bo dopiero wtedy bedzie czas :) )
Teraz chcialbym sie skupic na wygluszeniu drzwi przednich moze cos polecicie jakies materialy mata bitumiczna czy tez jakies tasmy dekarskie ze sklepow budowlanych (jesli mozna to prosilbym o konkretne linki z allegro i ile danego towaru potrzeba do tej czynnosci )

Chcialem jeszcze sie zapytac o jakos tych glosnikow http://allegro.pl/item1107421968_phonoc ... _auta.html o ktorych wyczytalem w PKP Car Audio FAQ
"- proponowane zestawy przez klubowiczów
Alienek: phonocar YL + tweetery philips (około 130PLN)"
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

stp vibroplast ~15pln za mate 375x265 potrzeba około 20 mat.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Czyli razem 300zl :shock: skupie sie chyba na wersji bardziej budzetowe czyli APP ;)

I jeszcze bym prosil o jakies opinie na temat tych głosnikow bo nikt wczesniej takowej nie wyrazil :)http://allegro.pl/item1107421968_phonoc ... _auta.html
W
Wojtek338
Newbie
Newbie

Post autor: Wojtek338 »

Witam! Mam do wydania 300-400 złotych. Czy jestem w stanie za te pieniądze kupić jakiś godny subwoofer(pasywny+wzmak/aktywny) do 9n3 ? Orientuje się ktoś jakby wyglądał montaż takiego głośnika pod orginalne radio ? Jak z jakością dźwięku ? Nie chodzi mi o jakieś cuda...
Bardzo proszę o podpowiedzi
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Aros
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Aros »

nie wiem jak to podlaczyc ale jesli nie masz tam chinch to jakis elektryk bedzie musial ci je wyprowadzic te kwoty to nie za wiele w uzywkach musisz poszperac ... moge ci wzmak fajny zaproponowac moj :) a potem pomoc w znalezieniu suba do tego :) szczegoly znajdziesz w gieldzie i moim temacie .... mowie o XSA glosnik proponuje jakas 8 lub 10 cali pozdro
W
Wojtek338
Newbie
Newbie

Post autor: Wojtek338 »

Wyprowadzenie instalacji do bagażnika to nie jest raczej duży problem. Obawiam się jedynie demontażu plastików. Domyślam się że instalacje będzie przeciągnąć pod progami , ale jak zdjąć te plastiki ?
Awatar użytkownika
Aros
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Aros »

ja nie pisalem o drodze do baga tylko otym czy to radio ma sterowanie wzmakiem jak nie to kupa .... a poprowadzic kable to faktycznie nie problem sciagasz plastiki i upychasz to tam wszsytko ... powinno byc wystarczajaco miejsca ... jedyna rada nie rob tego w zimnym to sie nie polamie teraz jak jest po 20 st i wiecej to jest wszystko ok :) zaczepy ew jakas srubka i wszystko ladnie odejdzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”