Blaupunkt SD27 - podłaczenie

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
patryk84
Newbie
Newbie

Post autor: patryk84 »

Oświetlenie mogło paść po zwarciu przewodu oświetlenia które idzie do radia z masą. Przewód ten wykorzystywany jest w niektórych radiach w celu dostosowania podświetlania.
g
gilles
Początkujący
Początkujący

Post autor: gilles »

Też mam taki problem u siebie od początku. Dopiero w ostatnią sobotę pomyślałem, że to jednak nie jest normalne i faktycznie okazało się, że muszę zamienić przewody "stałe +12V" i "stacyjka".
Myślałem, że będzie prosto - zamienię dwa piny na kostce i bedzie ok. Jednak okazało się, że nie mogę wyjąć żadnego pina.
Nie wiecie więc może, jak to zrobić? W którym miejscu coś podważyć?
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""gilles""]Myślałem, że będzie prosto - zamienię dwa piny na kostce i bedzie ok. Jednak okazało się, że nie mogę wyjąć żadnego pina. [/quote]
Tniesz przewod jakies 5cm od ISO i spinasz kostka uniwersalna, zeby bylo dobrze :)
g
gilles
Początkujący
Początkujący

Post autor: gilles »

No i na tym się skończyło :)
Chciałem po prostu ładnie, żeby nie rozcinać przewodów.
W każdym razie udało się i teraz już nie muszę myśleć na jakim utworze ostatnio zakończyłem słuchanie :)
R
RoniN_
Newbie
Newbie

Post autor: RoniN_ »

Witam serdecznie!
U mnie jest to samo. Ja podpialem Panasonic za pomoca kabla przejsciowego. I tez mam tak ze po 30 min od wyjecia kluczyka po jego wlaczeniu wywala plyte i trzeba wszystko ustawiac od nowa. Juz mnie to drazni, sprobuje zamienic przewody, u mnie sa one na wtyk wiec moge sobie je zamieniac do woli. Jeszcze jedno jak radio dziala odlacze jeden kabel, np staly+ i radio sie wylacza. potem wlacze je z powrotem i odlacze drugi + to tez sie radio wylaczy, dziwne, dlacsego tak jest. Jutro zrobie fotke, jak to u mnie jest podlaczone...Mam polo z 1999r. 1.4 CL
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

Witam ja też mam takiego samego Blaupunkta i mam troszkę inny problem który powtarzał się w starym samochodzie mianowicie jeśli puszczę radio na mocnych basach albo bardzo głośno 50 jednostka (w skali 1-60)
lub gdy słucham radia na wyłączonym silniku to radio po pewnym czasie się jakby Resetuje
Wyłącza się i włącza ponownie wyłącza i włącza i tak aż nie włączę silnika. albo nie ściszę do ledwo słyszalnego minimum.
Możecie mi coś poradzić na tą dolegliwość ???
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

[quote=""gallus""]Wyłącza się i włącza ponownie wyłącza i włącza i tak aż nie włączę silnika. albo nie ściszę do ledwo słyszalnego minimum.
Możecie mi coś poradzić na tą dolegliwość ???[/quote]

moze masz zwarcie na ktoryms kanale i wlacza sie zabezpieczenie przed spaleniem tego kanalu?
R
RoniN_
Newbie
Newbie

Post autor: RoniN_ »

Ja zamienilem przewody, podlaczylem radio i teraz czekam. pojde za chwile sprawdzic. Jesli dalej nie bedzie jak trzeba to co jeszcze moge zrobic??
Jest tam jakis bezpiecznik??
pozdro
Awatar użytkownika
dj.danas@vp.pl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dj.danas@vp.pl »

Mam pytanie. Jak podłączyc radio a mam zwykłą kostkę iso,by radio było wł tylko przy odpalonym aucie lub na zapłonie???????????????? teraz moge włączyc przy wyłączonym
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

podaj jakie masz polo.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

Awatar użytkownika
dj.danas@vp.pl
Raczkujący
Raczkujący

Polo 86C2F. tak tam jest wyjaśnione ze w ogole nic nie kminie.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

Do radia masz dwa przewody zasilające +, jeden daje napięcie cały czas służy do podtrzymania zegara i pamięci radia najcześciej jest on zaznaczony kolorem czerwonym, drugi + oznaczony zółtym daje napięcie po przekręceniu klucza w stacyjce.
Na tej samej stronie masz schemat kostki ISO
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... soshop.htm.

już zeby nie było wątpliwości: na pin 4 masz podtrzymanie z akumulatora, na 7 masz zasilanie ze stacyjki.

Miernik w rękę i do boju.
Awatar użytkownika
dj.danas@vp.pl
Raczkujący
Raczkujący

teraz to i tuman zakuma...tuman i daltonista:) dzieki:)
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Witam. Kupiłem radio od naszego kolegi z forum "nowe" clarion.
Radio działa itd tylko jak się ściszy obojetnie czy na radiu, cd, aux to słychać szum w głośnikach. Jak się doda np tony średnie czy wysokie to szumi jeszcze bardziej. gdy głośność jest np tak na 2 to razem z dzwiękiem słychac szum co bardzo wkurza. Co może być przyczyną tego ? uszkodzone radio ? clarion to chyba dobra firma więc ?
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2010, 21:01 przez conan, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”