Witam. Od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem małej polówki 6N z 99r. w wersji Angielskiej. Auto posiada seryjny zestaw z głośnikami w podszybiach i na drzwiach, nie zaglądałem pod obudowe ale chyba nawet z dystansami. Radio woła o pomstę do nieba, bo nawet CD nie odtwarza, a przecież mamy 2010r. ... dlatego też znalazłem po całkiem przyzwoitej cenie radyjko Pioneer DEH-4200 SD cena to 100funtów (420zł) i tutaj prosiłbym o opinię czy warto i czy może w tej cenie znajdę coś lepszego. (zależy mi na karcie SD i ipodzie bo takowe posiadam.) Po dość dłuższych przemyśleniach postanawiam stworzyć coś lepszego niż seryjne nagłośnienie, kwota jaką chcę przeznaczyć na nagłośnienie to ok 1000-1500zl (250 - 300funtów) , ale jeżeli będzie taniej nic się nie stanie.
Czytałem troche o nagłośnieniach i chciałbym się podjąć czegoś bardziej wymagającego pracy

bo lubie majsterkować.
Podszybie Pionki albo Jbl jeszcze nie wiem jaka moc możecie doradzić, bo na drzwi chce dać helixy i mam nadzieje, że do 250zł jakieś wyrwe. Tweetery w trójkątach lusterek + na tył w słupkach lub na podsufitce o ile to dobry pomysł.
Drzwi chce wygłuszyć matą może być nawet coś droższego bo koszt typu 20zł nie jest aż tak wielki. I teraz pytanie czy jest sens wygłuszać bagażnik i tylne boczki przy kanapie? Auto jest 3 drzwiowe i nie wiem tylko czy to polepszy efekt czy poprostu nie ma co się bawić w oklejanie zbędnej blachy?
Do bagażnika tuba JBL 1000W + wzmak tutaj kolejny problem, bo chciałbym to podłączyć z kondensatorem. Na wzmakach i kondensatorach nie znam się kompletnie jedyne co to kilka artykułów na temat gromadzenia mocy i jak go naładować przy reszcie jestem zielony. Okablowanie wezme troche grubsze niż jest wymagane na wszelki wypadek gdybym się zdecydował coś dorzucić w przyszłości oczywiście także z waszego polecenia, bo nie chce nietypowych niespodzianek bo okaże się, żę kable od chinoli przyjechały. Tylna pułka 2x JBL i tego też nie jestem pewny czy współgra to z tubą. Jeżeli ktoś ma koncepcję i chciałby bardziej naświetlić mi drogę postępowania wielki szaun. Czekam na wasze opinie na temat mojego radyjka oraz czy moj pomysłokaże sie wypałem

serdecznie pozdrawiam VW Maniaków z Gdyni!