[quote=""suff""]alienek: jeśli ominiesz zwrotnice to popalisz syki i w ogóle nie będą grały[/quote]
czemu popale styki ?? i w czym je popale ?? przeciez poza zwrotnica bede 165mm , a nie tweetery , wiem ze do mojego setupu najlepszy bylby 5 kanalowy , ale przekracza to moje granice finansowe .. pozatym prawdopodobnie dostana one (165mm) nowy filtr środkowo przepustowy , twetery zostana na ori zwrotnicy , a sub ma swoj fitr .. wiem ze helixy na samy radiu slabo graja ,dlatego ten wzmak chce dac :ugeek: ale chcialbym miec regulacje samych tweeterow ... ( jak sie nie da inaczej to ori zwrotnice dostana regulacje analogowa

)
teraz tak mysle ze moze zle cos napisalem i mnie nie idzie zrozumiec
mam jvc ,ktore ma 5 ch (kanalow ) :
2 przod (L,P)
2 tyl ( L,P )
1 SUB (stereo :p )
i tak majac wzmak 5 ch ,sprawa jest prosta lacze twetery poprzez zwrotke jako przod, kicki (midle) jak tyl ( ze zwrotka ) , a sub ,jako sub ,
majac wzmak 4 kanalowy ,moge podlaczyc jak wyzej , ale wtedy musze podlaczyc kicki bez zwrotki ,bo nie ma nic do napedzenia suba ,i to one musza wypelniac ta luke ..
majac wzmak 3 kanalowy podlacze tylko sub i kicki ( na zwrotce) bo na tweetery nie ma miejsca , wiec zastanawiam sie czy same twetery beda na tyle glosne zeby sie przebic ( uzupelnic wysokie tony )
2 kanalowka moge zasilic same helixy poprzez wrotke nie majac regulacji tweeterow
1 kanalowka moge zasilic sam SUB , a helixy dalej beda grac z radia
budzet mam maly kolo 200zl , gora 300zl ,ale to jest naprawde granica i wtedy bede sie zastanawiac :/