boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

Jedyne co mogę napisać to, że osobiście nie mam zaufania do nowych wzmacniaczy sonego, szczególnie jeśli ich cena jest poniżej 300PLN.
Awatar użytkownika
Aros
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Aros »

jak tam nie bedziesz mial tak + - 450rms takiego prawdziwego to kondzior jako ozdoba bedzie ... to lepiej ta kase dac na wiekszy akku albo wzmak :) kup do tego starego sony xm i bedzie gitara koszt do 300zl przynajmniej z przodu a na tyl cokolwiek co mozna zmostkowac w 2ch :)
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

nie chce zakaldac osobnego tematu ,wiec sie dopne:
suff mam pytanko w sumie do Ciebie (bo masz taki zestaw jak ja mam ,badz chce miec :P ) ... tez mam helixy i przymierzam sie do zakupu tego soniaka XM-4045 ,badz XM-5520.. radio mam JVS KD-sh909R .. zastanawiam sie poprostu jak podlaczyc wszystko razem ? chcialbym wykozystac potencjal radia i podlaczyc helixy (DB 62.1) pod 4 kanaly w radiu , ( ominac zwrotnice dla kickow ,lub zrobic nowa sredniotonowke ) przy podlaczeniu 5520 podlaczylbym sam wzmak pod wyjscie SUB , natomiast przy 4045 pojawia sie problem .. robie z niego 3 kanaly - mostek na sub , 2 pozostale na kicki , ale co z tweeterami ? dadza rade bez dopalacza ?? w sumie wlasnie dlatego chce rozdzielic zwrotnice bo mnie twetery w helixe troszke wkurzaja i chce miec ich osobna regulacje .. ale boje sie ze i do nich bede potrzebowal wzmaka :/ , i zastanawiam sie jak ciac te helixy jako srednie :/ ? chyba ze jest jakis wzmak tani co przenosi dobrze niskie tony ,i ma moc ,jakosc mnie nie obchodzi ,jesli chodzi o sub :P to ma tylko wzbogacac scene a nie grac ( robic wies ) glosnik bedzie 12" Toxic od kolegi waskiPN .. wiec budzetowka .. ,muzyki glosnio nie slucham , glownie metalu ( nie mylic z rockiem :p ) i D'n'B .. czasami jakiejs POPularne muzyki :P , wygluszone cos tam jest :P ,ale nad tym jeszcze pracuje :P oprocz zwrotki w radiu ,mam jeszcze filtr dolnoprzepustowy osobno na SUB ktory chce wpiac przez wzmak suba zeby go troszke odciążyć
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

suff masz może info na temat tego wzmaka MAGNAT EDITION 44 HQ ? Dokładnie chodzi mi w jakim setupie kanałowym działa? Na jednych stronach 2/3/4 na innych 2/4.
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

alienek: jeśli ominiesz zwrotnice to popalisz syki i w ogóle nie będą grały. Po to kupujesz 4 kanałowca, aby podłączyć całą scenę pod wzmacniacz. Jeśli masz radio z 4 RCA to bez problemu wysterujesz sobie tony wysokie, średnie (o ile radio posiada taką regulację) i niskie. Poza tym Helixy pod samym radiem nie będą grały poprawnie, bo nie dostaną odpowiedniej mocy.

foxmen1: 4/3/2.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

[quote=""suff""]alienek: jeśli ominiesz zwrotnice to popalisz syki i w ogóle nie będą grały[/quote]
czemu popale styki ?? i w czym je popale ?? przeciez poza zwrotnica bede 165mm , a nie tweetery , wiem ze do mojego setupu najlepszy bylby 5 kanalowy , ale przekracza to moje granice finansowe .. pozatym prawdopodobnie dostana one (165mm) nowy filtr środkowo przepustowy , twetery zostana na ori zwrotnicy , a sub ma swoj fitr .. wiem ze helixy na samy radiu slabo graja ,dlatego ten wzmak chce dac :ugeek: ale chcialbym miec regulacje samych tweeterow ... ( jak sie nie da inaczej to ori zwrotnice dostana regulacje analogowa :P )
teraz tak mysle ze moze zle cos napisalem i mnie nie idzie zrozumiec :P
mam jvc ,ktore ma 5 ch (kanalow ) :
2 przod (L,P)
2 tyl ( L,P )
1 SUB (stereo :p )
i tak majac wzmak 5 ch ,sprawa jest prosta lacze twetery poprzez zwrotke jako przod, kicki (midle) jak tyl ( ze zwrotka ) , a sub ,jako sub ,
majac wzmak 4 kanalowy ,moge podlaczyc jak wyzej , ale wtedy musze podlaczyc kicki bez zwrotki ,bo nie ma nic do napedzenia suba ,i to one musza wypelniac ta luke ..
majac wzmak 3 kanalowy podlacze tylko sub i kicki ( na zwrotce) bo na tweetery nie ma miejsca , wiec zastanawiam sie czy same twetery beda na tyle glosne zeby sie przebic ( uzupelnic wysokie tony )
2 kanalowka moge zasilic same helixy poprzez wrotke nie majac regulacji tweeterow
1 kanalowka moge zasilic sam SUB , a helixy dalej beda grac z radia
budzet mam maly kolo 200zl , gora 300zl ,ale to jest naprawde granica i wtedy bede sie zastanawiac :/
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

[quote=""alienek""]e dla kickow ,lub zrobic nowa sredniotonowke ) przy podlaczeniu 5520 podlaczylbym sam wzmak pod wyjscie SUB , natomiast przy 4045 pojawia sie problem .. robie z niego 3 kanaly - mostek na sub , 2 pozostale na kicki , ale co z tweeterami ? dadza rade bez dopalacza ??[/quote]

[quote=""alienek""]czemu popale styki ?? i w czym je popale ?? przeciez poza zwrotnica bede 165mm , a nie tweetery[/quote]

spoko :grin: blędne założenie, że podłączysz 16 przez zwrotnice do wzmacniacza, a tweetery bezposrednio przez radio. Jeśli tak byś zrobił to długo by Ci one nie podziałały.

ja przy 4045 mam zrobione tak

radio -> wzmacniacz kanał #1 -> zwrotnica pod którą podłączone tweetery i midbassy
radio -> wzmacniacz kanał #2 -> zwrotnica pod którą podłączone tweetery i midbassy
radio -> wzmacniacz zmostkowany #3 i #4 -> sub

Regulację tonów mam na poziomie radia, która w zupełności mi wystarcza.

Nie wiem jak dadzą radę syki podłączone pod samo radio ponieważ nigdy tego nie słyszałem.
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: WoWi »

Dobra Panowie, czyli PowerBass S-10D poradzi sobie z "czarna muzą" i zaszaleje w takim samochodzie jak Polo ?
Tylko czy ten PB który jest 2cewkowy ( 2x4Ohm) nadaje się do niego ten μ-Dimension EL-D61 który jest 1x300W 4Ohm?
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Z tego co widzę, to nie podepne tego PowerBass S-10D (2cewki) pod μ-Dimension EL-D61 ... Poleci mi ktoś jakiś dobry wzmacniacz ?
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""WoWi""]Z tego co widzę, to nie podepne tego PowerBass S-10D (2cewki) pod μ-Dimension EL-D61 ... Poleci mi ktoś jakiś dobry wzmacniacz ?[/quote]

http://www.allegro.pl/item988928161_mon ... t_rms.html

http://www.allegro.pl/item996812797_rod ... obacz.html
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Ten drugi raczej odpada ze względu na RMS'y. A co powiesz na temat tego pierwszego ? I Wtedy i tak muszę wybrać wersje głośnika 1cewkowego
Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamilPolo »

mam pytanie jakie glosniki w podszybie ile watowe wlozyc??
z tylu w pulce mam 2x500wat a z przodu 2x40 i padly te w podszybiu jakie doradzicie?
polo 95
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

ehhh.... kup takie którę będą odpowiadać twojemu budżetowi. tutaj niewiele się zdziała.

aaaaa, i wywal głośniki z półki, bo z tego co widzę to nie masz wzmacniacza a podłączone pod radio nie grają ;-) poza tym pewnie masz elipsy, które tymbardziej nawet napędzane odpowiednią mocą nie będą grać....
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Interesuje mnie coś co możecie w 100% polecić (wzmacniacz). Coś do 700zł znajdzie się ?
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

WoWi za 700pln z czystym sumieniem moge Ci polecić monoblok JL Audio Slash 250/1,Nie patrz na waciki bo to nie jest aż takie ważne.
Zapewniam Cie że poradzi sobie z subem o mocy 600 w rms a nawet więcej.

Masz tu filmik z youtube co ten wzmacniacz robi z subem 2000w rms

http://www.youtube.com/watch?v=wr6F9Sfx2oQ
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”