boschmann czy alphard ???

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
marcinnn
Początkujący
Początkujący

Post autor: marcinnn »

mlody_et montowales dystanse mdf ? czy na ori mocowaniach ? ja dzisiaj wzialem sie za montaz na mdf ale odpuscilem sobie narazie bo jest to bardziej skomplikowane niz myslalem tzn niby wszystko ok ale najgorsze jest to ze dystans musi byc skierowany lekko ku gorze jak to jest na ori mocowaniu...
M
M@peT
Newbie
Newbie

Post autor: M@peT »

Wez kolego pod uwage ze kupujac Phnocar Protech , Helix DB2.1 , Dsk 165. jestes zmuszony kupic wzmaka bo strsznie słabo wypadna pod samym radiem. dlatego jak nie chesz duzo inwestowac to kup Phonocar z serii TD i zagra Ci to o niebo lepiej pod samym radiem jak DB czy DSK
k
krzysio
Newbie
Newbie

Post autor: krzysio »

w sumie masz rację, z dotychczasowych poszukiwań porządnych głośników wynika że jest o nie bardzo trudno.
Nie mniej jednak nie zamierzam wiercić dziur w tylnych drzwiach, chociaż ten pomysł też rozważałem.

Dorwałem za to za free głośniki które weszły mi w wyżej wspomniane miejsce, efekt jak mam ocenić obiektywnie nie powala z nóg.

dzięki za pomoc

pozdrawiam
Krzysiek
Awatar użytkownika
mlody_et
Newbie
Newbie

Post autor: mlody_et »

Po paru dniach lub tygodniach od zamontowania mojego sprzętu usłyszałem kolosalną różnicę. A więc pierwszy tydzień jeździłem z układem przód + sub bez kondensatora. Przód pod wzmacniaczem lewa prawa pod osobny kanał oczywiście. To wszystko przez zwrotnice. Tuba zmostkowana pod 2 kanały. ALE. Jedno, ale to, że nie miałem kondensatora, którego nie miałem czasu podłączyć. Sprzęcik grał bardzo fajniedo czasu gdy podłączyłem kondka, różnicy doznałem po ok 10 minutach gdy usłyszałem, że sprzęt gra duużo głośniej. Tutaj dotarło do mnie, że im bliżej wzmaka uwalniana jest moc tym wiecej może jej oddać. Muzyka, której słucham to electro house( dłuuugie przejścia) troche hip hopu no i radio, bo kto go nie słucha :)
Ogółem jestem bardzo zadowolony z tego zakupu raczej nie będe nic dodawać, bo bass jest głęboki i taki miekki, nie za głośny. Wiadomo, że jak się podkręci bass to łupie mocno, ale przecież nie o to chodzi. Starałem się uzyskać czystość i przejrzystość każdego dzwięku i udało mi się :) Przód skacze bardzo mocno jestem w szoku, że te głośniki sie tak bujają :) Po wygłuszeniu i w miare wyszczelnieniu drzwi jest ogromna różnica bo próbowałęm wszystkiego - poprostu chcialem się przekonać:) A wiec chciałbym dołączyć do tych którzy polecają połączenie Alpine + JL AUDIO + PIONEER no i Helix 62.1 db :)
VW MANIA GDYNIA! pozdro dla chłopaków z pomorza!
Awatar użytkownika
mlody_et
Newbie
Newbie

nie montowałęm, wyciąłem troche karoserii żeby magnes wszedł. Org plastiki przerabiałem tylko do kabli i zwrotnic bo mam w drzwiach.
Druga sprawa to troche się na główkowałem jak przecisnąć te kable przez drzwi do kabiny bo u mnie pod tą gumą były, a raczej są jakieś kostki (tj. puszki) i ledwo co mi się udało:)
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Redmitsu »

Podepne sie pod temat, szukam szybkiej odpowiedzi bo zalezy mi na czasie ; )

do konca tygodnia kupuje parę 100mm glosniczkow i wybor padl pomiedzy:

Hertz DCX 100 (2-drozne) a Sony XS-F1036SE (3-drozne). Tutaj tez pytanie, czym to sie rozni dla ucha? Jest to cos odczuwalne? Chodzi mi dokladnie o dwu i trój drożnosc ; )

wiem ze tutaj nie ma co wybierac ale slyszalem opinie ze Hertzy lubia syczec (?). Szukam czegos co bedzie gralo "cieplej".
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

[quote=""Redmitsu""] Tutaj tez pytanie, czym to sie rozni dla ucha? Jest to cos odczuwalne? Chodzi mi dokladnie o dwu i trój drożnosc ; )[/quote]

przeczytaj Polskie CA FAQ napisane przez Bartka Nazara.
Awatar użytkownika
marcinnn
Początkujący
Początkujący

mlody_et moglbys zdradzic rabka tajemnicy jak ten kabel przelozyles? bo u mnie wlasnie to samo jest tj takie jakby zlacze jedno wspolne dla wszystkich kabli..
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Rozkrecasz to zlacze i masz tam kilka pinow ale i kilka wolnych miejsc w ktorych mozesz przewiercic dziure i przeciagnac kable od glosnikow.
Awatar użytkownika
marcinnn
Początkujący
Początkujący

ok dzieki chlopaki :)
Awatar użytkownika
mlody_et
Newbie
Newbie

ja znalazłem jeden wolny przelot którym przeciągnąłem kable. Nic nie rozkręcałem ani nie rozwiercałęm. Musisz popróbować w kilka otworów przełożyć kabel albo drucik zeby miec pewność, że kabel sie gdzieś nie zagina i jak znajdziesz to poprostu przeciagnij i podłączaj :)
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

po co przewiercać, skoro można włożyć piny i zrobić tak jak powinno być.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Odkopie troche temat, bo ostatnio zaczely mnie te aktywne subwoofery interesowac. Jak to dziala? Jak sie to podpina? Czy wogole warto przy niskim budzecie na CA sie w to bawic, czy lepiej dolozyc kasy na wzmaka?
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

parę razy jezdziłem audi z system bose. i powiem jedno, miażdzy totalnie, oczywiście ma to także źródło w fakcie dobrego wytłumienia ale bez wątpienia sprzęt gra super, co do pinologi to nie takie łatwe , bo kiedyś szukałem, sam bose nie używa stadardowych złącz tylko swoich.
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

[quote=""borys_wrocek""]jezdziłem audi z system bose. i powiem jedno, miażdzy totalnie[/quote]
ehhh

a jakie DOBRE instalacje miales okazje w zyciu slyszec?
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”