nie ważne jakie głośniki kupisz jeśli nie będziesz miał wytłumionych drzwi i brak podłączenia do wzmacniaczato będą kiepsko grać. Jeśli tak jest to lepiej kupić głośniki pierwszego montażu, gdyż one są przystosowane do takich warunków.
zastanawiam sie na zakupem skrzyni/tuby aktywnej czyli z wbudowanym wzmacniaczem ... jestem bardzo ciekaw czy "daje rade " w 6n2 czy jest jaki kolwiek bassss....
[quote=""lodowa1990""]zastanawiam sie na zakupem skrzyni/tuby aktywnej czyli z wbudowanym wzmacniaczem ... jestem bardzo ciekaw czy "daje rade " w 6n2 czy jest jaki kolwiek bassss....[/quote]
Jak kupisz taki wynalazek pt.tuba to będzie to hałas a nie bas.
Widziałeś kiedyś głośniki markowych firm CA(nie mówie tu o JBL,Magnat czy Pioneer)żeby były montowane w tych sprasowanych dekturowych rurach?
witajcie forumowicze temat opisujacy dokladniej moje autko pojawi sie w ten weekend ... dzis prosze o pomoc z car audio ...
Radio to : SONY CDX-GT430
do tego w slupkach gwidzki w drzwiach magnat . plan jest rowniez na druga pare drzwi wsadzic magnaty ....
Jedyna zagadka dla mnie jest jaka skrzynie .... nie che by byla ona wielka ... myslalem o BLAUPUNKT EMb-800Atylko czy ten wbudowany wzmacniacz pozwala jej grac w jakikolwiek sposob
chce kupic skrzynie czyli chce slyszec bas a nie kupic sprzet aby tylko zabieral miejsce w bagazniku ... pytanie brzmi czy taka tuba aktywna nadaje sie dla mnie? licze na pomoc pozdraiwam
ten wbudowany wzmak ma 75W RMS, więc raczej licho. lepiej kupić osobno skrzynkę typu slim (np. Sony XS-LB10S, 330W RMS, używka ok. 200 zł) i do tego piecyk sony XM-255EX który ma 300W RMS (używka 100 zł lub 120 zł). skrzynka blaupunkt'a chodzi po 400 zł, mój zestaw kupisz za już za 3 stówki.
Napisz ile masz waluty i jakie preferencje muzyczne to cos sie doradzi.Tuby pasywne czy tez aktywne sobie odpuść ,bo to kiepski głośnik przymocowany do okrągłej rury wykonanej z prasowanej dektury lub PCV.Oczywiście nie ma tam mowy o jakimkolwiek wyliczonym litrażu pod głośnik.