[quote=""krzyDOLAR""]z tego co widzę to masz źle ustawione parametry. robi Ci się przester i wzmacniacz się wyłącza. pokrętło
GAIN reguluje czułość wejścia, czyli to przy jakim napięciu wejściowym wzmacniacz ma dać maksymalne wzmocnienie. włącz radio, ustaw głośność na średni poziom, weź śrubokręt w dłoń i kręcąc
GAIN'em zorientuj się przy którym położeniu potencjometru tuba milknie. jeśli cichnie gdy kręcisz w lewo, ustaw pokrętło na godzinie dziewiątej, jeżeli w prawo to ustaw w okolicy godziny trzeciej.
bass eq daj na "on", natomiast te drugie pokrętło (filtr dolnoprzepustowy) ustaw na środek (
LP), bo aktualnie masz ustawione na HP (wysokie tony). potencjometr o oznaczeniu
X-OVER odpowiada za odcięcia częstotliwości filtru. najlepiej ustawić go na słuch, im bliżej wartości 30Hz, tym więcej basu. im bliżej 320Hz, tym basu jest mniej. mam nadzieję, że pomogłem. jak ogarniesz ustawienia - napisz co i jak.[/quote]
Pomogło

poustawiałem po swojemu, troszkę po modyfikowałem twoje ustawienia, i ustawienia radia, i gra naprawdę głośno, mocno i czuć masaż na plecach

a zapytam jeszcze, bo to może przy okazji warto wymienić tę tubę na coś mocniejszego typu Jbl, Albo Alpine, ale nie 1200w, tylko tak z 1600

i czy ten wzmak to pociągnie. Radyjko mam Clarion DB179RGMP jak co. Dodam, że jak dziś pod szkołę podjechałem i klapę otworzyłem, to szybciej nauczycielka z ,, buzią '' zbiegła i darła się żebym to wyłączył, bo matury niż klapę otworzyłem na oścież.

ALE JA CHCĘ WIĘCEJ.
I ostatnie pytanie, jaki kondensator dokupić, i czy warto. Straszyli mnie w sklepie z audio że pogra mi 30 min i nie odpalę, a dziś grało dobre 2h i odpaliłem bez najmniejszego problemu. Myślę że chcieli mi coś za wszelką cenę wcisnąć
krzyDOLAR Bardzo ci dziękuję