Nie wiem jak wymienić żarówke w swoim polo 1,4 1998r. Swiatło drogowe....
Prosze o jakiś film, bo nie moge przesunąć tej klamry. Proszę o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam Wojtek...
[quote=""wojtek4848""]Prosze o jakiś film, bo nie moge przesunąć tej klamry[/quote]
A jak tam filmować ? miejsca brak.
Pobież z działu manuale książke sam naprawiam tam masz wszystko.
No jak nie idzie a powiem ci w zaufaniu że idzie, to wyjmij ją od dołu.Wyjmij pierwsze kostke prądową potem od dołu klamre odchacz, teraz zimno i plastyk kruchy można połamać.
Kolego najpierw ściągasz sobie ten dekielek plastykowy co jest na uszczelce. Pozniej odpinasz ta czarna kostke z kabelkami (wysuwasz ją). Nastepnie odbezpieczasz z gory drut dociskowy żarowki( Najpierw sciagasz kostke bo nie odbezpieczysz tego drutu dociskowego zarowki) Drut zabezpieczający po odbezpieczeniu dajesz sobie na dół i juz masz luźną żarówke. Wyciagasz ją , wkladasz nowa tak zeby dobrze siadla w gniazdo i zabezpieczasz drutem dociskowym ( z dolu do gory) potem nasuwasz koste na zarówke i zakladasz dekielek z uszczelka i po sprawie.
Kostke wypinasz wysuwająć ją z żarówki. Łapiesz za kostke kciukiem i palcem wskazujacym i wysuwasz ja od siebie. nie wypinasz kabli z niej tylko w calosci wysuwasz.
Odkopię temat...
Wczoraj wymiękłem. Chciałem zmienić żonie żarówki w Polo 6N - w instrukcji jest zupełnie inny rysunek obudowy reflektora. U mnie jest plastikowa osłona, a na niej pionowy drut (taka klamra). Jeden udało mi się zdemontować, a drugi za cholerę nie schodzi. Ten drut odsunięty na bok dalej trzyma plastikową obudowę i nie można jej zsunąć. Jak dostać się do żarówki reflektora przedniego?