Polo Open Air 96r, Dach przecieka. PoMOCY

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamil1607
Newbie
Newbie

Polo Open Air 96r, Dach przecieka. PoMOCY

Post autor: kamil1607 »

Witam, mam taki problem a mianowicie przecieka mi dach z tyłu auta tuż przy klapie bagażnika. Prosze o pomoc dołączam zdjęcia.
http://img101.imageshack.us/i/dsc00965w.jpg/
http://img101.imageshack.us/i/dsc00966iz.jpg/
http://img101.imageshack.us/i/dsc00968l.jpg/
http://img101.imageshack.us/i/dsc00969w.jpg/
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Proponuje zmiane uszczelki na nowa to powinno załatwic sprawe .W ASO napewno dostanisz .
RUMAK
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

jakiej uszczelki?!

jeśli z góry masz cały dach, to widocznie masz zatkane odpływy z "rynienek" i przy prędkości w deszczu zapełniają Ci się i leje się na tył, nie wiem jak się je udrażnia bo jeszcze tego nie robiłem, a po drugie to można naciągnąć mocniej dach, aby jak najmniej wody łapał, ale trzeba uważać bo silniczek może nie dać rady domykać - generalnie radzę się zgłosić do kogoś kto się na tym zna, chyba że gra nie warta pieniędzy to samemu można pokombinować
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

W rogach air dachu masz otworki 2 z przodu i dwa z tyłu są one zatkane trzeba je przedmuchać.Lub pod tylnymi lampami one mają odpływ wyjmij i drutem wyciągnij sen szlam z obu stron,potem dla pewności przedmuchaj wszystkie cztery kanaliki.
k
kamil1607
Newbie
Newbie

patrzyłem ten mój dach dzis dość szczegółowo i nic takiego tam nie znalazłem niestety
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

To zajrzyj od tyłu czyli pod tylnymi lampami w bagażniku tam wchodzą wężyki odpływy wody z dachu.
p
pay245
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: pay245 »

a sprawdź przy antence ? czy nie ma nigdzie jakiejś szczeliny, niby głupie ale może jednak ?
k
kamil1607
Newbie
Newbie

nie nie w lato go rozbierałem i antenka jest ok była uszczelniana silikonem jeszcze. Poza tym przy antence sucho było tylko po rogach mi zalało. Nic dziś szukam dalej rozebrałbym go ale nie mam za bardzo mozliwosci jak to w mieście
M
Martin555
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Martin555 »

też posiadam open air i próbowałem wszystkiego żeby mi ten dach nie przepuszczał wody, niestety nic nie pomagało aż w końcu postanowiłem ściągnąć cały dach i uszczelnić wszystko silikonem. Dałem sylikon na dach przy krawędzi i pod uszczelkę dachu. Od ponad roku mam spokój. Dodam ze polo stoi na dworze i żaden deszcz mu nie groźny, ani razu woda nie dostała się do środka. Aha i z tego co zauważyłem to polo open air nie posiada żadnych "rynienek" odprowadzających wody czy coś takiego.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

rynienki to tak jakby te prowadnice, nimi woda wypływa, ale jak ma zatkane odpływy, to może być taki efekt jak na zdjęciach, u mnie na szczęście jakoś działa i zero problemów nawet w największe burze w trasie :) no i najważniejsze aby dach przylegał do uszczelki, bo inaczej podczas jazdy może tak wodę siorbać że i te rynienki nie pomogą
k
kamil1607
Newbie
Newbie

No właśnie ja tam też nie moge zauważyć tych rynienek w lato również ściągałem cały dach i został uszczelniony silikonem no i nie mam pojęcia czemu sie leje. Narazie spokój bo idą śniegi
k
krzysiektoudi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiektoudi »

Witam podpinam się pod temat bo nie chce tworzyć nowego otóż nie otwiera mi się dach silniczek jest sprawny ale prowadnice tam gdzie znajduja sie zembatki sa wtarte czy mozna gdzies dostac nowE i ile by takie cos kosztowalo?>?
c
chudzienki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: chudzienki »

Witam
Ja dzisiaj zauważyłem z przykrością,że mój dach przecieka,a poza tym nie chce się nawet otworzyć,z lewej strony coś blokuje na samym początku.
Widzę ,że już rozbieraliście i ściagaliście cały dach czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć mi jak to zrobić i jak uszczelnić?
dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
k
kajnia
Newbie
Newbie

Post autor: kajnia »

witam zakładałem wcześniej osobny wątek o tej samej tematyce ale nikt mi nie odpowiedział widzę że tu się toczy dość niezła dyskusja na ten temat. Moje pytanie jest takie czy można wymienić ten dach i czy to trzeba cały mechanizm wymieniać czy można jakoś tą skórę wymienić bo u mnie na zgięciach popękała i też do środka cieknie pełno wody ;/
m
monipa
Newbie
Newbie

Post autor: monipa »

Mam dokładnie ten sam problem!! Więc przyłączam się do prośby - jakieś wskazówki?? :) :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”