[6n2] Dorobienie kluczyka scyzoryka - pytanie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Raving-TM
Początkujący
Początkujący

[6n2] Dorobienie kluczyka scyzoryka - pytanie

Post autor: Raving-TM »

Cześć. Mam takie pytanie. Jako że mam tylko jeden komplet kluczy do samochodu postanowiłem dorobić zapasowy. Tak wiec jak już dorabiać to myśle że mozna by zrobić scyzoryk. I teraz pojawia się pytanie który kluczyk wybrać bo oczywiście mówimy tu o nowym oryginalnym kluczyku. W swoim starym mam odrazu dwa przyciski od otwierania i zamykania. I teraz tak czy musze kupić scyzoryk z dwoma przyciskami czy może byc ten z trzema bo generalnie nie przeszkadza mi to że jeden przycisk będzie nieaktywny.Tylko pytanie czy taki kluczyk podejdzie i da się go zaprogramować ?? Te z trzema przyciskami są o wiele tańsze niz te z dwoma. Stąd też moje pytanie czy taki będzie pasował ?? Pozdrawiam.
Obrazek
Awatar użytkownika
czecho
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: czecho »

[quote=""Raving-TM""]mówimy tu o nowym oryginalnym kluczyku.[/quote]

no skoro tak... to panowie z serwisu na pewno Ci dobrze doradzą :)
...no to nie jest problem... to się wszystko zgłasza jako usterkę...
Awatar użytkownika
Raving-TM
Początkujący
Początkujący

Post autor: Raving-TM »

[quote=""czecho""][quote=""Raving-TM""]mówimy tu o nowym oryginalnym kluczyku.[/quote]

no skoro tak... to panowie z serwisu na pewno Ci dobrze doradzą :)[/quote]

Tak tylko nie napisałem że ten kluczyk bedzie z serwisu bo wszyscy wiemy jakie ceny są w serwisach
Obrazek
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zielony_fr »

nie ma znaczenia czy wybierzesz 2 czy 3 przyciskowy kluczyk.. mialem w standardzie kluczyk normalny i w aucie tlyko zamek centralny na kluczyk, gosc przerobil mi to na pilot i mam dwa klucze "scyzoryki" z 3 przyciskami. pozdrawiam
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

Ma tylko znaczenie oznaczenie kluczyka. Nie kazdy scyzoryk doprogramujesz do alarmu. Mi dopiero drugi czy trzeci ruszyl. Te z dwoma przyciskami dzialaja raczej zawsze. Wersje z 3 przyciskami lubia byc za nowe i alarm nie widzi go podczas programowania. Ja w koncu znalazlem taki ktory dziala, wiec jest to wykonalne.
Obrazek
Awatar użytkownika
stanley2000
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: stanley2000 »

siemka! a ile kosztuje dorobienie normalneo kluczyka do polówki? i czy musze koniecznie dorabiać go w serwisie vw? podkreślam ze do alarmu mam odzielny pilot i chodzi mi o sam kluczyk?
z góry dzięki za odpowiedź!
polo III, 2000r, 1.4MPI AKK (60kM) benz/lpg 8,5-9l/100km gazu
D
Daimos
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Daimos »

[quote=""stanley2000""]siemka! a ile kosztuje dorobienie normalneo kluczyka do polówki? i czy musze koniecznie dorabiać go w serwisie vw? podkreślam ze do alarmu mam odzielny pilot i chodzi mi o sam kluczyk?
z góry dzięki za odpowiedź![/quote]
200-300zł jeśli nie masz kodów (immobilizer) - ceny w Lublinie
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zielony_fr »

kiedy ja chcialem dorobic w servisie vw to powiedzieli ze musza odsylac to do belgi czy tam niemiec. . . nie wiem czy w kazdym przypadku tak robia czy tlyko w moim bo polo jest z belgi... ale cena to tak jak kolega wyzej pisal 200-300 zl... lepiej dorobic u kogos prywatnego kto sie tym zajmuje.... u mnie na miejscu gosc to robi... i programuje imo
Awatar użytkownika
stanley2000
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: stanley2000 »

no właśnie moja polóweczka też pochodzi z belgii...i dostałem do niej niestety tylko 1kluczyk od poprzedniego właściciela.ale 200-300zł to chyba jednak troche dużo, będe musiał poszkukac kogoś w olsztynie kto by dorobił prywatnie...ale narazie musze poprostu pilnować tego co mam. :(
dzieki i pozdrawiam!
polo III, 2000r, 1.4MPI AKK (60kM) benz/lpg 8,5-9l/100km gazu
Awatar użytkownika
patryk2k
Początkujący
Początkujący

Post autor: patryk2k »

Ceny rzeczywiście straszne. U mnie docięcie to koszt 60-70zl, programowanie ze sczytaniem Pinu 80zl. Kwestia tylko za ile kupi się kluczyk i jaki.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”