Wysoka temperatura

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bishop
Konkretnie zainteresowany

Wysoka temperatura

Post autor: Bishop »

Otóż tak, jadąc wcześnie rano przed 4 dokładnie i jak wiadomo, mrozy były mocne, na tyle że w środku szron się robił od razu po zeskrobaniu :roll: Ciężko ale jadąc, bardzo wolno, więcej jak 50 kph. nie było... ledwie 40 kph. I teraz moje pytanie, czym mogła być spowodowana tak niby wysoka temp. ? :shock: Dlaczego niby, bo niespecjalnie było widać jakieś problemy z tym związane, nawet wiatrak się nie włączył... Po chwili się włączyła kontrolka od temp. ale za moment zgasła. Otworzyłem maskę, popatrzałem pod latarnią, zgasiłem silnik, odpalam znowu żeby wrócić a tutaj temp. znowu brnie do końca skali :shock: O temp. jaką mi chodzi to ponad 110*C :shock:
Dziś odpalam coś po godz. 14 i nic, jakby nigdy nic, pośmigałem po mieście etc. wróciłem to temp. wynosiła ok. 80*C.
Czy jest to ktoś w stanie wytłumaczyć ? Czujniki od mrozu dostały świra ? Termostat szlag trafił zupełnie ?

Obrazek

[size=99px]ps. Mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto przybliży powód takiej akcji...[/size]
B
Bizon301
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bizon301 »

Wilgoć. Pewnie tylko wilgoć. Było zaszronione, szron puścił, woda poszła po elektronice, i wszystko oszalało. U mnie to normalka w zimie. Świecące kontrolki, "wędrujące" wskaźniki, takie miłe urozmaicenie monotonnej drogi do pracy ;)
f
filuś
Początkujący
Początkujący

Post autor: filuś »

pewnie Twój samochód nie lubi jak się go w nocy budzi i dlatego się zbuntował :D :D
Awatar użytkownika
Bishop

Post autor: Bishop »

Lepiej aby Poli się tak nie buntowała :grin:

Dodam jeszcze że dziś, po lekkim śmiganiu rury były ciepłe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”