było cieplej,teraz chłodniej, śnieg sypie... może gdzieś coś przymarzło i jak odpowiednio zawieje to wiatr zagwizda, bądź uszczelki są twarde np po otwarciu bagażnika czy tylnych drzwi już nie przylegają tak szczelnie, poczekaj aż będzie cieplej
Witam
Maciej mam to samo po odpaleniu samochodu i zrobieniu okolo 4km tak okolo 70-80km jest taki gwizd jakby przechodzil ze zbirnika albo pompy paliwowej dokladnie to jest gwizd czajnika . Ale nie wiem co to jest.
WITAM!w swojej polówce obserwuje to samo co wy gwizd czajnika, na poczatku pojawiał sie tak jak u was przy 70-80 i póżniej znikał, teraz pojawie się cześciej nawet przy 30-40, a czasami nawet przy 120 i nie wiem o co chodzi, pogwizda chwile ( z 2-3 powtarzajace sie cykle odgłosów) przestaje po czym za jakiś czas znów sie odzywa. jeśli ktoś wie co to było, co to może być to prosiłbym o porade, bo nie wiem co z tym fantem zrobic.
aha i ten odgłos nie ma nic wspólnego z pzyspieszaniem bo to juz sprawdzałem.
z góry dzieki za porady.
polo III, 2000r, 1.4MPI AKK (60kM) benz/lpg 8,5-9l/100km gazu
juz wiem.
u mnie pomiałkiwało łożysko w tylnym kole- wymiana całej piasty=350zł inaczej sie nie da, bo tam łożyska sie nie da podobno zdemontowc, wiec nasmarowałem porzadnie i złożyłem stare, wg mechcnika mało zużyte było i ma mi posłózyc spokojnie jakies 2 lata jeszcze- sie okaze:)
polo III, 2000r, 1.4MPI AKK (60kM) benz/lpg 8,5-9l/100km gazu