komputer łapie błędy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

komputer łapie błędy

Post autor: Odi »

Siemanko. Pomóżcie Panowie bo chwycę młotek, pobiegnę do auta i nie ręczę za siebie :P Mam od jakiegoś czasu dziwne problemy z autem. Mianowicie zaczyna się dusić, nie trzyma wolnych obrotów gaśnie, przy depnięciu na gaz szarpie. Jest na to proste lekarstwo - odłączyć na chwilę akumulator żeby się komp zresetował i śmiga aż miło, przez 2-3 dni. Potem znów to samo. Wygląda na to, że komputer łapie jakieś błędy tylko nie mam pojęcia jak się z tym uporać. Objawy występują tylko na benzynie, na gazie chodzi ładnie, dodam że auto odpalam i kawałek jadę zawsze na benzynie. Komputery mam dwa i na obu jest to samo. Silnik 1,3 AAV (monowtrysk).
J
Ja_Sha_Taan
Newbie
Newbie

Post autor: Ja_Sha_Taan »

Ja stawiałbym na czujnik temperatury

Podłącz polo pod kompa i zobacz jakie błędy Ci pokaże, tak najlepiej bo jak ciągle na gazie jeździsz to wiele informacji raczej nie podasz.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Sprawdz podcisnienia kolo wtrysku, te takie cienkie wezyki moze ktorys jest nie szczelny.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

[quote=""marcin86""]Sprawdz podcisnienia kolo wtrysku, te takie cienkie wezyki moze ktorys jest nie szczelny.[/quote]
Które to? Pokaz na jakimś foto. Póki co na próbę odłączyłem sondę i zobaczę co będzie się działo.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Nie pamietam ile ich bylo. Ale to masz te wezyki w okolicy wtrysku. Pod obudowa filtra. Mi spadl jeden i z silnikiem robily sie cuda. gasl sam od siebie, falowaly obroty itd. Nie dysponuje zdjeciem. Ale zejdz do samochodu i ogladnij sobie obudowe filtra zobaczyc o ktore wezyki chodzi. Jeden leci z przed filtra go wtrysku. A drugo podajrze juz po filtrze do wtrysku. Jakos tak to bylo. Zejdz i zobacz bedziesz wiedzial o co be.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”