Jak w temacie. Po odpaleniu auta (zbieg okolicznosci ze po tankowaniu na stacji) przestalo dzialac wspomaganie. Piny wygladaja na dobre, nie zgnily. Podpiety do komputera pokazuje blad 00566, napiecie jest, pompa nie pracuje (0 obr./min).
Umowiony jestem na wymiane pompy - wydatek prawie 2 tysiace boli. Moze jest jakas nadzieja na uruchomienie obecnej pompy?
2k zł ?! Kto tak kasuje ?
tu masz pompę z przekładnią za 1200 zł http://allegro.pl/item957893947.html
w cenach pomp koyo się nie orientuję bo ja mam trw i taką nówkę można wyrwać już za 950 zł
2000 za wymianę samej pompy to sporo za dużo nawet jak za ASO we wrocławiu chcieli mi to zrobić za 1500 zł
W cenach koyo jak mówiłem specjalnie się nie orientuję ale jak miałbym wydać 2000 na pompę to wolałbym kupić używaną przekładnię z pompą TRW jak pokazałem wyżej i po problemie. A co do TRW to nie masz racji bo używki chodzą za ok 700 zł a nowe trochę powyżej 1000 zł ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz http://allegro.pl/item953974747_pompa_w ... _nowa.html
tu miałeś nówkę nieużywaną za 950 zł
jak dobrze poszukasz to napewno znajdziesz też tańsze Koyo
Kolego przed wymianą pompy posprawdzaj wszystkie inne opcje bo powodów niedziałania wspomagania może być mnóstwo: słaby aku, zgnite kable, złe napięcia na kostkach, walnięty czujnik skrętu i tak dalej. Poczytaj na elektroda.pl dodam że te same pompy są w Fabiach więc możesz i w tematach o tych samochodach poczytać. A i wydatek 2k na nową pompę to ostateczność lepiej kupić używkę na allegro, a i ponoć ktoś w Polsce je regeneruje za małe pieniądze więc poszukaj na necie.
[quote=""dywan102""]Jak w temacie. Po odpaleniu auta (zbieg okolicznosci ze po tankowaniu na stacji) przestalo dzialac wspomaganie. Piny wygladaja na dobre, nie zgnily. Podpiety do komputera pokazuje blad 00566, napiecie jest, pompa nie pracuje (0 obr./min).
Umowiony jestem na wymiane pompy - wydatek prawie 2 tysiace boli. Moze jest jakas nadzieja na uruchomienie obecnej pompy?
Prosze o pomoc![/quote]
witam u mnie też pokazał się ten sam błąd 566 sprawdziłem wszystkie kable i nic już nie wiem co może być czyżby pompa?proszę o pomoc :beg: