Mi także zapaliła się kontrolka "check engine" jednak w moim przypadku samochód działa bez zarzutu pomimo tego ona się świeci. Muszę jechać do mechanika i chciałbym się dowiedzieć czy laptop z wgranym programem jest w stanie tak samo dobrze odczytać błędy jak oryginalny VAG. Wcześniej miałem astrę i jeździłem do ASO gdzie mają oryginalnego TECH 2.
Mi wczoraj się świeciła a dziś rano odpaliłem autko i zgasła. ale silnik troszkę dziwnie pracuje i strasznie słychać pompę paliwa a jest 3/4zbiornika jeszcze.
Jak mi się świecił "check engine" to wysiadł mi czujnik światła stopu F, w sensie stopy mi sie nie świecily, musiałem wymienić czujnik pod pedałem hamulca, ale ta kontrolka może znaczyć co kolwiek, po prostu ta kontrolka odpowiada za błąd w komputerze i jeśli coś jest nie tak to wtedy sie zapala.
Nie napisałem rozwiązania problemu wcześniej więc robię to teraz. Padł mi czujnik temperatury płynu chłodzącego dlatego zapalał się check enigine i autko nie chciało czasem zapalić. wymieniłem czujnik i już wszystko gra.