witam mam problem z woda ktora mi sie dostaje do srodka auta od strony kierowcy dywaniki po kazdym deszczu sa mokre!! myslalem ze moze cieknie po lince od otwierania maski uszczelnilem ja i dalej sie leje. moze ktos mial podobny problem i wie gdzie ta woda wlatuje??
szukalem na forum znalazlem i wszystkie te miejsca sprawdzilem i nadal nie moge zlokalizowac gdzie sie leje ta woda;/ dodam ze mialem wymieniana przednia szybe moze jest kiepsko wklejona i to jest powod??
nio i nadal nie moge dokladnie zlokalizowac gdzie ta woda cieknie;(( zuwazylem ze mokro jest w rogu samochodu (u kierowcy mocniej u pasazera slabiej ale tez mokro) nie moge dokladnie zlokalizowac moniewaz sa tam takie maty ktore mi zaslaniaja a nie wiem jak je wyciagnac!! moze ktos wie z kad ta woda sie dostaje???
Albo wjedz na kanał i zobacz otwory techniczne w podwoziu,mogą być nieszczelne,jeśli przerobiłeś już wszystkie inne punkty , z których mogła się dostawać woda.
nie mam szyberdachu ale od strony pasazera tylko bylo tak wilgotno za to od strony kierowcy w rogu widac ewidentnie ze tam splywa ta woda tylko ze tam jest ta mata i nie moge jej sciagnac!! a moze byc ze szyba jest zle wklejona i dlatego ta woda mi sie dostaje do srodka??
Ja mam pytanie( polo 6n 3d 1.9d ), oczywiście tez mi sie woda leje a przetkałem odpływy , gumę od linki wsadziłem, autem nie jeździłem stało wiec to nie sa otwory techniczne . miałem po 2 dniach ulewy jakieś 5l wody w aucie po stronie lewej i prawej z przodu jak i z tylu , zdjąłem wykładzinę i dolne wygłuszenie które wypiło płowe wody i ważyło z 15kg ... pojechałem na myjnie i auto sie myło a ja szukałem gdzie sie leje ,
i nic nie lalo się pojawiło się parę kropelek w okolicach pedałów ale nie ciekło i nie zdążyło skapnąć na podłogę.
Deski nie ściągnę żeby zobaczyć skąd sie leje...
Czy ta guma nachodząca na szybę przednia i na plastik podszybia powinna byc przyklejona do szyby ? bo mogę ja podważyć przy szybie i może tam się leje woda , mam ta gumę przykleić do szyby ?
Odetkane odpływy , drożne do samego dołu sprawdzałem odkręcając nadkola,
Guma linki od otwierania maski zapaćkana sylikonem ,
guma nachodząca na szybę uszczelniona sylikonem,
szyberdachu nie mam,
drzwiami nie wlewa sie,
a po deszczu mokro z przodu z obu stron.....
dzisiaj szukając dziury w całym uszczelniłem podstawkę filtra powietrza na sylikonie.
Ile może kosztować wycięcie i wstawienie szyby na nowo ?
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010, 0:23 przez szwedu, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam podepnę się, mam taki sam problem jak połowa posiadaczy Polo :d woda w środku tylko tyle ze od strony pasażera, uszczelniłem podłogę, wyczyściłem odpływy. Jednak nadal woda mnie prześladuje, jeżdżę teraz bez podłogi wiec obserwuje gdzie woda się dostaje i wywnioskowałem ze woda zapierdziela do środka z pod uszczelki tutaj wrzucam zdjęcia o ile dam rade bo robię to pierwszy raz: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/239 ... a1d4f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61a ... 68358.html
I teraz nie wiem co mam zrobić żeby to wykluczyć czy uszczelnić silikonem czy wymienić uszczelkę czy podkleić folie w drzwiach ?? Proszę o pomoc
Ja przypuszczam że ta woda leci ci z dźwi z pod tej uszczelki wygłuszającej.Przeczyść otworki w dźwiach co by woda z nich odpływała i podklej uszczelke.