Tłumik końcowy dziura :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

Tłumik końcowy dziura :(

Post autor: mr_raven »

Witam no i stało sie tłumik końcowy mam do wymiany bo dziura się zrobiła i trzeba go wymienić bo raczej nie oplaca sie go spawac jaki polecacie tłumik taki żeby kupił nowy wyjoł stary i bez żadnych przerobek . Myslałem tez zeby zalozyc jakis tlumik mocniejszy tzn zeby cos warczał duzo w takim wypadku trzeba przerabiać ? i zeby nie był drogi prosze o porady i propozycje z góry dzieki
Awatar użytkownika
tom82
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tom82 »

żeby pasował bez przeróbek to tylko tlumik dedykowany, coś dobrej klasy to niedrogie zapewne nie będzie:

http://www.ulter.com.pl/index.php?show= ... =125&s=349
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

tylko tam pisze silnik 1.6 a ja mam 1.4
Awatar użytkownika
tom82
Raczkujący
Raczkujący

kliknij na text "model polo" i będziesz mógł wybrać swoja pojemność :)
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

wszystkie drogie myslalem ze cos tanszego by bylo kolo 170 zł do 200 zł a to po 450 zł do 500 zł
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

mr_rawen może lepiej nie bawić się tanim kosztem w robienie nie wiadomo co z wydechem tylko kupić jakiś dobry polski zamiennik - IZAWiT, POLMOstrów. Ceny dobre a będziesz miał normalny wydech i cena też w porządku.

pozdrawiam
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

wiesz ja odrazu chcialem pomodzic zeby cos burczało :P ale jezeli nic taniego sie nie da to zaloze seryjny kupie nowy i spokoj
Awatar użytkownika
tom82
Raczkujący
Raczkujący

Jeśli chodzi o coś tańszego to poszukaj jakiegoś zakładu w swojej miejscowości co robią kompleksowe usługi związane z tłumikami wtedy dopasują jakiś ciekawy model do twojego wozu, a wszystkie przeróbki zrobią na miejscu.
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

no wlasnie u mnei nie ma czegos takiego a mam pytanie czy jakies konwockwi zeby wystawala pod zderzakiem do tlumikow to sa koncowke taka zeby zalozyc to znajde gdzies na allegro ?
Awatar użytkownika
tom82
Raczkujący
Raczkujący

nie wiem jak to będzie z tym mruczeniem z samą końcówką, a i do 6n nie będzie zbyt dużego wyboru bo w nich jest tłumik schowany pod zderzakiem i końcówka musi być odpowiednio wyprofilowana. poza tym koszt niezłej końcówki to coś pod 100zł no i w twoim przypadku trzeba doliczyć koszt standardowego tłumika jeśli twój jest dziurawy, więc musisz przekalkulować zdecydować na czym ci najbardziej zależy efekt czy ekonomia.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

mr_raven
kup se ori i zrób mala dziurke bedziesz miał sportowy :D

btw. jak cos to mam ori tłumiki zdrowe na handel, pw
Awatar użytkownika
tom82
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Paffcio""]kup se ori i zrób mala dziurke bedziesz miał sportowy[/quote]

małą dziurkę to on ma :P
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

ja juz malej to nie mam dziurki tylko mam ze 3 palce wchodza haha i pierdzi i porzadnie ha :D paffcio w jakiej cenie masz i jakiej firmy bo ja mysle nad bosalem
p
przeszkadzajkarz
Newbie
Newbie

Post autor: przeszkadzajkarz »

Panowie...

Mam problem, Urwał mi się tłumik końcowy i... mechanik mówi, że w polo powinno się wymieniać razem z środkowym. Ale z tego co pamiętam środkowy mam w porządku, końcowy też wyglądał bardzo młodo, tyle że pękł spaw przy samym tłumiku.

1. Czy mogą być większe problemy jeśli środkowy i końcowy mają inny przebieg i są innych firm?
2. Czy za 150 zł da się kupić coś dobrego? Nie interesuje mnie tuning i sportowe wycie, na razie nie mam kasy i chcę mieć sprawne auto.
3. Czy znacie kogoś zaufanego w okolicy Warszawy (mieszkam na Białołęce), kto robi to dobrze i za normalne pieniądze?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdr.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""przeszkadzajkarz""]2. Czy za 150 zł da się kupić coś dobrego? Nie interesuje mnie tuning i sportowe wycie, na razie nie mam kasy i chcę mieć sprawne auto.
3. Czy znacie kogoś zaufanego w okolicy Warszawy (mieszkam na Białołęce), kto robi to dobrze i za normalne pieniądze?[/quote]

Zajrzyj na tą stronkę:
http://www.tlumikisamochodowe.pl/
i dobierz sobie coś. Ja w zeszłym roku kupowałem u nich komplet środkowy i końcowy i wyszło ok. 150zł. A sami mechanicy mówili że to co kupiłem to średnia półka i nie mieli złych opinii o tych tłumikach.
Jeśli chodzi o wymianę to każdy warsztat ci wymieni tłumik jeżeli przyjedziesz już ze swoim. Wymiana nie jest droga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”