Sprezyny sportowe. Jakie?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Sprezyny sportowe. Jakie?

Post autor: zar3k »

Witam.Chce zamontowac do siebie sportowe sprezyny obnizajace. Amortyzatory mam Bilsteina. Kola 13". Czy sprezyny z aukcji ponizej sa godne uwagi? Ktore lepiej 40/40 czy 60/40?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=990781989

Pozdrawiam
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: PaVWel_G40 »

zalezy ile masz kasy, jakie opony na 13, czy te amortyzatory maja skrocony skok (czyt. przystosowane do gleby), jak to napiszesz bedzie mozna lepiej ci doradzic, ale tak przykladowo do oponki 175/50/13 conajmniej 80/60, jak krotkie sprezyny to i amor musi byc do tego przystosowany, i zawsze uwazam, ze lepiej kupic markowa uzywke niz nowke z dolnej polki.
Uzywane sprezyny kupisz za 150-200 zalezy od marki, no i z drugiej strony marka sprezyn nie ma takiego znaczenia jak marka amortyzatorow
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Kasy nie duzo. Amortyzatory raczej nic specjalnego ale slyszalem ze do serii mozna 40/40 pchnac. Nie wiem ja z tym jest. Z jednej strony boje sie obnizyc wiecej a z drugiej chce zeby obnizenie dalo jakis efekt. Opony 165/65
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

przy takich rozmiarach nie masz się czym przejmować ;-) Deska, na zimowym setapie (13" - 155/70) jeździ na -95/-95 bez poszerzania nadkoli i nic mu nie trze ;-)
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Nie boje sie o tarcie tylko o amortyzatory ;) A te springi z aukcji warte uwagi?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

zar3k szczerze to srednio warte .. tzn nowego taniej nie kupisz , ale w tej cenie masz uzywane H&R , weitec , koni , SS .. ktore sa lepsze , ludzie na Ta-technix jezdza i nie nazekaja ,ale jest to budzetowka i tyle , do konca kwietnia bede mial na sprzedanie 60 supersport/40 weitec , jak bedziesz zainteresowany to wal na priv
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

A jak wam sie widzi polaczenie takich amorow raczej nie sportowych ze sprezynami obnizajacymi?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

ja mam serie i 60/40 i da sie jezdzic , chodz teraz zmieniam na ori g40 , bo potrzebuje auta mobilnego ,a nie usportowiongo :P
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

czyli mowisz ze amorom sie nic nie stanie?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

stanie sie , szybciej sie wybija .. mi tam nie zalezalo bo i tak mialem wymieniac .. a na takim zawiasie jezdzilem rok i az tak sie nie zuzyly , bo na przegladzie facet sie nie doczepil :P , teraz zmieniam na serie .. ale jakbym zostawil sobie te springi to bym tylko krotsze amory zalozyl .. tylko ze nie moge sobie juz pozwolic na taki zawias , bo mam chora babcie ,i jej jest ciezko wchodzic do takiego niskiego auta ,pozatym zle znosi takie twarde zawieszenie :/
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”