Jaki akumulator?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zbinek15
Newbie
Newbie

Jaki akumulator?

Post autor: zbinek15 »

Witam,
Przyszedł czas na zmianę akumulatora, stary niestety już nie daje rady :( Jakiej firmy i jakiej pojemności polecacie?
Aktualny to jakiś "no name" 55 Ah, 400A - wydaje mi się że alternator miał problemy z porządnym naładowaniem go... ale może się mylę?
Bosch S3 41Ah, 360 A bedzie ok??
Jakie jeszcze inne firmy wchodzą w grę? Nie chcę przepłacać, ale też nie chcę kupić zwykłego g.... :)

Pozdrawiam.

zbinek15
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

wg etecha aku powinien mieć wartość 36 Ah, ten co podałeś powinien spokojnie sobie dać radę, najlepiej jakiś niecudowany zwykły Centry albo Banner i będziesz zadowolony, co do bosha to poczytaj sobie opinie na necie, nie są zbytnio optymistyczne.
Bierz zwykłą centrę z koreczkami żadną futurę i będziesz miał spokój.
Unikaj też aku firmy AD bo to ścierwo jest I klasa...
I jeszcze jedno, nie kupuj w marketach tylko w specjalistycznych sklepach, bo w markecie aku sobie leżą nie wiem jak długo i nikt o nich nie pamięta i nie doładowuje ich także będą padaki po roku.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

Centra bardzo dobrym wyjściem jakościowo-cenowym będzie. Sam mam ponad 1,5roku i bardzo sobie chwalę. Podstawowa wersja Standard 44Ah do poli w zupełności wystarczy, 55Ah to niepotrzebnie za dużo. Najlepiej znajdź gdzieś koło siebie na allegro kogoś kto handluje bo ceny potrafią być wiele niższe niż w sklepach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wy3
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Wy3 »

Ja kupiłem nie drogo w makro akumulator Fairline 44 Ah max prąd obciąż 360A i sobie chwale 145 zł kosztował.
KONI
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

ja w Polo mam 55 Ah :p a drugi mam 45 Ah :p
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”