VW Polo III (1994-2001) 1.0 3 drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bajol2
Newbie
Newbie

VW Polo III (1994-2001) 1.0 3 drzwi

Post autor: bajol2 »

Witam mam ostatnio problem z moim autkiem ..... mam nadzieję że mi ktoś pomoże.

1. Czy uszczelki szyb bocznych powinny dolegać do szyb ?? chodzi mi o dolna część uszczelki czy wylewając powiedzmy wiadro wody na szybę powinna ona ściekać po uszczelce na zewnątrz drzwi czy do wewnątrz.... i tam gdzie po kanalikach na zewnątrz .... ???

2. Czy jeżeli skacze pedał gazu pod nogą jak jadę powiedzmy ze stałą prędkością ... np. 70/h przy 2,500 tyś obrotów to coś złego i co to ewentualnie może być i jak naprawić ... :D

3. Mam też problem z akumulatorem .... rozładowuje się co mniej więcej 2 miechy .... kupiłem nowy i niby wszystko jest z nim ok.... natomiast autem jeździ moja kobieta a ma do pracy jakieś 3 km... :/ czy to może być główna przyczyną?? ale też zauważyłem ze u kolegi po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki gasną zegary przebieg itp .... a u mnie zostaje włączony zegar i przebieg (oczywiście to na desce komputerowy wyświetlacz).

Bardzo proszę o pomoc... !!!!!
B
BoXa
Newbie
Newbie

Post autor: BoXa »

Ja sie zabardzo nie znam ale mialem podobny problem

u mnie nie bylo ladowania, siostra jezdzila polowka ja nie zagladalem, kilka dni jazdy i nie palil, akumulator padl onba tylko ladowala i dalej jezdzila az wkoncu w miescie jej stana na srodku skrzyzowania i sie przestraszyla.

przyczyna tego bylo to ze alternator nie mial masy i nie bylo ladowania, zwroc uwage czy gasnie kontrolka od ladowania akumulatora powinna sie zapalic w czasie odpalania i po chwili zgasnac
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""bajol2""]1. Czy uszczelki szyb bocznych powinny dolegać do szyb ??[/quote]
Powinna dolegać uszczelka. Inaczej będzie ci sie zbierać woda w drzwiach.
[quote=""bajol2""]3. Mam też problem z akumulatorem .... rozładowuje się co mniej więcej 2 miechy [/quote]
Tu prawdopodobnie jest problem z jego prawidłowym doładowaniem. Jeżeli tylko krókie traski robisz/robi twoja kobieta to aku niema jak się naładować.
o
olgiert111
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: olgiert111 »

[quote=""czaja""]Powinna dolegać uszczelka. Inaczej będzie ci się zbierać woda w drzwiach.[/quote]
Dokładnie. Mam ten sam problem u siebie, nawet Rak Morderca drzwi mi już z dołu dopadł...
b
bajol2
Newbie
Newbie

Post autor: bajol2 »

no ja wcześniej miałem wymieniane siłowniki elek. szyb i po odbiorze z serwisu wydaje mi się że te drzwi są jakoś dziwnie rozepchane i dlatego te uszczelki odchodzą od szyb ... bo jak się oprę o drzwi to uszczelka fajnie dochodzi ... :D

co do kontrolki z akusia wszystko gra ... :D może ten taki pochuk jest z alternatora ... i dla tego nie ładuje :/ jak mi się uda to wrzucę jakiś głosik tego ...

może ktoś jeszcze pomoże :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”