[9n] Czy da się otwierać i zamykać szyby z pilota??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
m_krzys
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Czy da się otwierać i zamykać szyby z pilota??

Post autor: m_krzys »

Czy da się otwierać i zamykać szyby z pilota?? jeżeli tak to powie mi ktoś jak to zrobić ????
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

a jak zamykasz kluczykiem i dłużej przytrzymasz, to domyka Ci szyby?
m
m_krzys
Raczkujący
Raczkujący

To to ja wiem ale chodzi mi o to czy z pilota się do zamknąć ??
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Domyka Ci czy nie? Jak nie domyka, to nie masz modułu komfortu. Jak domyka, to masz, tylko musisz włączyć vagiem odpowiednią funkcję.

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=1130
m
m_krzys
Raczkujący
Raczkujący

Tak kluczykiem się zamyka i otwiera
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

To vag i uaktywnić funkcję. W linku jest opic poszczególnych funkcji, w Polo podobnie, ale może się różnić. Trzeba poszukać.
m
m_krzys
Raczkujący
Raczkujący

I raczej na pewno się różni .
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
m
marsu
Newbie
Newbie

Post autor: marsu »

Ja włsnie próbuję się z tym uporać, ale nie znalazłem jeszcze odpowiedniego kodu do mojego modułu komfortu, żeby coś zadziałało.
Awatar użytkownika
emu
Newbie
Newbie

Post autor: emu »

Ja również mocno eksperymentuję z tą funkcją. Sprawdziłem już wszystkie podane na różnych stronkach możliwości i na razie bez efektu...

Domykanie z kluczyka u mnie działa, moduł komfortu to 6Q0 959 433 E + 2 sterowniki drzwiowe.

Pod adresami pamięci sterownika podanymi na forum leonclub.pl, czyli:
Adres Pamięci / stara wartość / nowa wartość
04361 / 10 / 2
04362 / 10 / 2
04363 / 10 / 2

Mam oryginalnie zamiast wartości 10 wartość 138 - więc już na początek coś jest nie halo (czyżby inna wersja oprogramowania?), próbowałem to zmieniać na 2 oraz na 130 (niby o 8 w dół) i zero efektów.

Czy komuś z klubowiczów udało się zrobić otwieranie i zamykanie z pilota?

Myślę, że dysponując dobrym kablem, który działa bez problemu z programem VDS_PRO powinno mi się to udać zrobić. Nie wiem tylko, gdzie szukać potwierdzonych informacji, co zmienić w tym konkretnym modelu sterownika.

Najbardziej drażni mnie film na youtubie który pokazuje że to jest możliwe w praktyce (zrobione co prawdą tym śmiesznym wtykiem jednorazowym dostępnym też co jakiś czas na allegro) - ale upór nie pozwala mi kupić za 100zł jakiegoś urządzenia, które zrobi "tajemnicze coś", które ja mogę sam zrobić mając interfejs...
http://www.youtube.com/watch?v=PPnNM-KzYIA

Może jakoś wspólnie uda nam się rozwiązać ten problem - ktoś z 9N chętny na testy na jego sterowniku?
Jedyne co potrzebuję, to wolne gniazdko 220V niedaleko samochodu - bo mój stary laptop służący do diagnostyki nie posiada baterii.

Jest też jakiś magik w okolicach W-wy, który oferuje, że to zrobi:
http://allegro.pl/item666053181_domykan ... skoda.html
ale jeszcze nie dostałem od niego odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
rado_olsztyn
Początkujący
Początkujący

Post autor: rado_olsztyn »

witam
jak sprawdzic czy ma sie ten modol komfortu. Przekrecajac kluczyk w zamku i przytrzymujac go szyby nie domykaja sie. Czy jest mozliwosc wlaczenia tej opcji w moim aucie?
VW Polo 1.9 TDI Highline 74 KW / 101 kM; 2002 r. 3-drzwi.
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

moduł komfortu przecież odpowiada za centralny, immobiliser, alarm jeśli jest, podświetlenie wnętrza, szyby, grzanie <szyb/siedzeń> i może o coś jeszcze i myślę, że każde Polo <no może nie każde, ale większość> wyposażone w podobne cuda powinno mieć moduł komfortu.

rado_olsztyn - nie masz prawdopodobnie skonfigurowanego/uaktywnionej opcji w module.

Żeby auto otwierało/zamykało szyby z pilota jest jeszcze inna opcja : czeski program motordiag + kabel diagnostyczny. Instaluje sie program na komputerze, oczywiście rejestruje się go<za darmo...wysyła się kod i dostaje klucz na maila>. Jak z programem jest wszystko zrobione to podpinamy sie do auta, sprawdzamy łączność i jednym kliknięciem można zrobić zamykanie/otwieranie szyb z pilota <druga opcja/przycisk w programie bodajrze> NIE wiem czy ta wersja programu<darmowa> będzie działała w POLO, ale napewno działa w Passacie bo robiłem ;)

powodzenia
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

A ja już na 3 rożne skrzynki kod wysyłałem i na żadną nie doszedł..
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

niekiedy tak jest ;/ ja wysłałem i po 30 minutach miałem na mailu kod. Skrzynka na interii.
Awatar użytkownika
rado_olsztyn
Początkujący
Początkujący

Post autor: rado_olsztyn »

a jaki konkretnie kabel dokupic? ile kosztuje moze jakies link na allegro? na co zwrocic uwage przy zakupie kabla, bo slyszalem ze jede-tansze sa tylko do odczytu a drugie-drozsze rowniez do wprowadzania zmian w oprogramowaniu? ile w tym prawdy nie wiem... Jezeli ktorys z was jest w stanie pomoc. Bardzo bym o taka pomoc prosil. Moze jakis link z instrukcja jak uaktywnic te domykanie szyb. Krok po kroku?
VW Polo 1.9 TDI Highline 74 KW / 101 kM; 2002 r. 3-drzwi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”