Na początek witam wszystkich - to mój pierwszy post na forum

.
Kolego kretuuu,
Nie chciałbym Cię martwić, ale ja też stawiałbym na skrzynię biegów.
Podobny temat przerabiałem właśnie z moją Polą. Finał tragiczny - od tygodnia jestem bez samochodu

.
Objawy w moim przypadku były identyczne, jak u Ciebie. Po wyeliminowaniu z grona podejrzanych części układu jezdnego (tarcze, klocki, opony etc.), typ padł na sprzęgło, jako że po zimie mocno mu się dostało i dawało już wyraźne sygnały, że czas na wymianę.
Po wymianie sprzęgła (i uszczupleniu budżetu o tysiąc złotych :banghead: ) zaczęły się prawdziwe kłopoty... O ile samo sprzęgło zachowywało się już idealnie, to niestety hałas nie zniknął, a wręcz przeciwnie, nasilił się. Po przejechaniu kilkuset metrów powrót do warsztatu, szybkie oględziny sprzęgła i okolic no i niestety nie udało się znaleźć nic niepokojącego.
Umówiłem się na wizytę za dwa dni w celu dalszych poszukiwań

. Po ponownym wyjeździe z warsztatu sytuacja zaczęła się pogarszać z każdym przejechanym kilometrem. Początkowy pisk przeszedł w dziwne tarcie, a następnie dołączył do tego jeszcze rytmiczny stukot... Wiedziałem, że daleko to ja już nie zajadę...
Udało mi się jakoś dotoczyć ponownie do warsztatu, gdzie mój samochód stoi do tej chwili...
Jestem właśnie na etapie poszukiwań nowej skrzynki do mojego Polo.
I tu prośba o pomoc do Was drodzy Forumowicze. Czy ktoś wie jaka dokładnie skrzynia pasuje do Polo 6n2 z silnikiem 1.4 AUB 16v o mocy 101 KM. Chodzi o oznaczenie skrzyni. Szukałem na forum, ale nie znalazłem, jeśli jest gdzieś podobny wątek to proszę o wskazanie. I jeszcze jedno dodatkowe pytanie - wybierak w tej skrzyni jest na wodzik czy na linki?
Z góry dzięki za pomoc. Nie ukrywam, że zależy mi na czasie - sytuacja jest kryzysowa

.
BTW. Jeśłi ktoś jest z okolic Trójmiasta i ma na zbyciu odpowiednią skrzynię, to proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam.
kretuuu, powodzenia w naprawie. Obyś miał więcej szczęścia niż ja

.