Witam
Zastanawiam się nad kupnem VW Polo 1.6 16V GTI 125 KM z tym,
że chciałbym go zagazować (Sekwencja). Z tego co wyczytałem to raczej nie poleca się
gazownia silników 16V z najróżniejszych powodów. Dlatego też chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat.
Głownie zależy mi na opinii właścicieli pojazdów posiadających 16 zaworowy silnik - zagazowanych.
+ Czy faktycznie jest tyle problemów w takim układzie, czy to po prostu kolejny "mit" przekazywany z ust niby fachowców
dla ludzi nie znających się w ogóle na rzeczy, którzy przekazują tą "wiedzę" kolejnym mało orientującym się użytkownikom?
Piszę ten post z nadzieją, że dowiem się czy warto w to inwestować i czy podczas użytkowania
i regularnego sprawdzania stanu technicznego auta można spokojnie jeździć bez większych obaw.
PS: Takie lub podobne tematy już były i nawet parę przeczytałem ,
ale czegoś mi w nich brakowało stąd kolejny i mam nadzieję,
że dowiem się czegoś jeszcze od Was.
Można jeździć i cieszyć się z pieniędzy które są w portfelu a nie na stacji benzynowej.
Mit o 16 słyszałem od dawna, o dziwo wszystkie zagazowywane 16 dają rade, kręcą się tak jak na PB i nic im się nie dzieje.
Ze swojego doświadczenia z gazem powiem jedno, najważniejsze jest serwis który zakłada instalacje. Jak sprawdzi stan silnika, nie oszczędza na podzespołach i zrobi to tak, ze mu zależy to będziesz cieszył się z jazdy. Jeśli uznają, że należy założyć lubryfikator to go założą a nie powiedzą, że będzie chodził bez, bo gniazda i zawory to będą do wymiany dopiero za 80tys a pan to pewnie sprzeda do tej pory już ten samochód.
[quote=""BiLsOn""]Piszę ten post z nadzieją, że dowiem się czy warto w to inwestować i czy podczas użytkowania
i regularnego sprawdzania stanu technicznego auta można spokojnie jeździć bez większych obaw.[/quote]
Nie licz na to [ nie bierz mnie za złośliwego].
Tym tematem wywołałeś burzę u ortodoksyjnych fanatyków VW Polo :vinsent:
Ja osobiście nie mam gazu w swoim AUD (8 zaworowiec niestety), ale mój kolega z pracy ma Golfa IV 1.6 16v 105 KM i założył sekwencje do niego. Chwali sobie bardzo i nie narzeka na LPG. Miał na początku małe problemy ale to raczej wynikało z braku regulacji niż z winy instalacji.
Tak więc ile osób tyle opinii.
Mam nadzieję, że pomogłem. Wszystko zależy od tego ile chcesz położyć na instalację i czy "fachowcy", którzy ją zakładają mają pojęcie co robią. I tyle.
No ale jak kto lubi.... na ten temat nie dyskutuje.
Ale ogólnie mogę polecić jednego Gazownika w Mławie Piotr Nowotczyński Gdyńska 25. Konkretne fury gazuje i gazował, i robi to na konkretnych instalacjach. Jakis czas temu widziałem jak gazował A3 3.2 Wiec jak cos polecam goscia jesli suzkasz jakiegos powaznego warsztatu LPG
Nie ma instalacji którą mogę Ci polecić dlatego, że jeśli dany warsztat będzie zakładał jakiś swój typ to i tak Ci go założą i zresztą się im nie dziwie, pewnie maja obcykaną i jeśli coś się dzieje to zaraz wiedzą czego to jest wina.
Najlepiej poszukaj dobrego gazownika, on da Ci parę możliwości i powie co warto założyć.
10 x 5 = 50 zł za każde 100 km
12 x 2,20 = 26,40 zł czyli za 50 zł na gazie przejedziemy +/- 200 km
Dlatego właśnie chciałbym założyć LPG. Myślę, że warto ...
patryk2k
W takim razie rozejrzę się za jakimś gazownikiem w okolicy może doradzi coś mądrego ...
Wiem, że kumpel właśnie ostatnio gazował Golfa IV 1.6 SR 8V (101 KM) w Sulechowie i jak na razie nie narzeka. Może warto sprawdzić ...
Dzięki za pomoc patryk2k .
Jeśli ktoś jeszcze mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami w tym zakresie to byłbym wdzięczny.
wrzucaj gaz się nie zastanawiaj, tylko sekwencja wchodzi w grę np. BRC bardzo dobra instalacja, ja się przymierzam do swojego założyć LPG, na razie zbieram kasę na tę inwestycję.
no oczywiscie ze to jest kalkulacja a jestem ciekaw ile kosztuje zalozeni takiej instalacj?dobrej ,ja mysle ze moje polo to w rok przelata ok 10000tkm wiec? odpowiedz nasowa sie sama.Pozdro adi
[quote=""suff""]ja tego nie rozumiem. po co kupować GTI jeśli nie jest się w stanie go utrzymać? nie lepiej kupić jakiegoś 75konnego 1.6 i go zagazować?[/quote]
ja teraz Twojej wypowiedzi nei zrozumiałem...
To teraz pytanei suff do Ciebie:
Dlaczego lepiej kupić 1,6 i go zagazować a nie GTI i go zagazować ?