Front z 6n2 do 6n1

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zany89
Początkujący
Początkujący

Front z 6n2 do 6n1

Post autor: zany89 »

Tak jak w temacie, czy przy zakupie pelnego frontu z 6n2 podejdzie mi on do 6n1 czy bde musial z czyms rzezbic, glownie chodiz mi o to czy nie bdzie problemu z montazem.
Hardstyle Is My Style

Obrazek
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

zapytaj Olo on robił taką przeróbkę
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
S
Sako11
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Sako11 »

Witam :)

o ile się nie mylę to jak wymienisz błotniki ,maskę ścianę przednią to wszystko będzie pasować

Pozdrawiam
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama

JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!

Byłe Moje Polo >>> viewtopic.php?f=29&t=23723
Awatar użytkownika
zany89
Początkujący
Początkujący

i tak musze wymienic bo mam przod skasowany, wiec to podstawa. a cenowo jak sprawa wyglada? czesci od 6n2 duzo drozsze?
Hardstyle Is My Style

Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""Sako11""]
o ile się nie mylę to jak wymienisz błotniki ,maskę ścianę przednią to wszystko będzie pasować [/quote]
to tylko wizualka, trzeba przerabiac zapewne wiazki przednich swiatel, trzeba nadkola i wiele innych "gadżetów" które wyjdą w praniu..
S
Sako11

Post autor: Sako11 »

[quote=""Paffcio""]to tylko wizualka, trzeba przerabiac zapewne wiazki przednich swiatel, trzeba nadkola i wiele innych "gadżetów" które wyjdą w praniu..[/quote]
Tak prawda
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama

JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!

Byłe Moje Polo >>> viewtopic.php?f=29&t=23723
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""m911""]zapytaj Olo on robił taką przeróbkę[/quote]tak jak kolega napisał, uderz do Olo on jak będzie miał czas to Ci wszystko wytłumaczy, na pewno cały przedni pas również do wymiany, zewnętrzne blachy i jeszcze trochę się tego znajdzie, co do lamp to sęk jest taki, że po załączeniu "drogowych", "mijania" Tobie zgasną ponieważ w 6n oba te światła są w jednej żarówce, a w 6n2 już w dwóch :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

[quote=""Toto""]co do lamp to sęk jest taki, że po załączeniu "drogowych", "mijania" Tobie zgasną ponieważ w 6n oba te światła są w jednej żarówce, a w 6n2 już w dwóch :)[/quote]

Do obejścia w 5 sekund zworką w skrzynce bezpieczników :vinsent:
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Z najtrudniejszych rzeczy: po pierwsze skracasz kątówką górne prowadnice na których opierają się błotniki bo ich nie założysz. Belka z 6n nie pasuje bo nie założysz zderzaka - trzeba ją rzeźbić. Otwory w plastikowym pasie przednim nie pokrywają się z otworami w blachach podłużnic, musisz nawiercić w plastiku nowe i tutaj problem - jeśli nie zrobisz idealnie to nie spasujesz dobrze blach, najgorsze jest to że nie ma do czego się odnieść ustalając położenie pasa. Najlepszym rozwiązaniem jest odciąć blachy podłużnic i przyspawać takie z 6n2 (chyba 15zł za szutkę w ASO) wtedy możesz założyć belkę 6N2. I znowu musi być to idealnie bo położenie pasa określa szczeliny blacharki. Nie zabieraj się do roboty bez dobrych narzędzi i kilkunastu fotek szczegółowych z podobnych projektów. Dodatkowo wiązka świateł w 6N2 idzie dołem po podłużnicach a w 6N po pasie przednim więc trzeba w pasie 6N2 dorobić mocowania. Dużo jest takich drobnych niuansów ;)
Ale myślę, że warto:
Obrazek
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
zany89
Początkujący
Początkujący

hm dzieki za zainteresowanie i opis, jednak doszedlem do wniosku ze za duzo z tym roboty, zrobie poli tak jak byla a w miedzy czasie skupie sie na poszukiwaniach czegos mocniejszego. Pozdrawiam
Hardstyle Is My Style

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”