cześć mam problem nie działa mi wiatrak gdy jadę samochodem to temperatura wskakuje mi do 90 stopni a jak jadę na trasie to spada do zera ale chciałem sprawdzić czy na 90st wiatrak chłodzi to nie działał od czego to może byc może to mieć coś wspólnego z czujnikiem temperatury lub termostatem??
Ja bym obstawiał termostat , jeśli w trasie nie trzyma 90 stopni, tym bardziej w takie upały. temat wielokrotnie poruszany na forum, zapoznaj się z opcją SZUKAJ
możesz mieć padnięty silnik od wentylatora. podłącz go na chwilę bezpośrednio pod akumulator i sprawdź czy działa, jeśli działa to szukaj usterki w tym co steruje właśnie wentylatorem.
[quote=""tomcio258""]nie działa mi wiatrak gdy jadę samochodem to temperatura wskakuje mi do 90 stopni [/quote]
Bo wiatrak działa od 92' tak coś koło tego a jak sprawdzałeś że nie działa ? należało by w czujniku na chłodnicy zewrzeć czujnik to powinien ruszyć ma on dwa biegi.
[quote=""tomcio258""]a jak jadę na trasie to spada do zera[/quote]
termostat do wymiany.
Wypnij czujnik temperatury w chlodnicy, Bodajrze 3 przewody sie tam znajduja i zewrzyj dwa zewnetrzne ze soba. Powinien sie zalaczyc wentylator. Jesli nie to pewnie padl.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673