Pierwsza Polówka.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ek7
Newbie
Newbie

Pierwsza Polówka.

Post autor: ek7 »

Witam serdecznie klubowiczów i forumowiczów. To jest mój 1 post :)

A więc jestem świeżym kierowcą, więc następny krok to jest kupno autka. Od początku myślałem o VW z uwagi na ogólną opinię najmniej awaryjnych i największa dostępność części. Wahałem się pomiędzy polówką a golfem ale jednak chyba będzie polówka. I znalazłem taką ofertę:

http://moto.allegro.pl/vw-polo-1400-lpg ... 57633.html

i co Wy na to? szukałem autka z dolnego śląska, obowiązkowo w gazie bo jeszcze się uczę i nie będę miał zbytnio kasy żeby regularnie zalewać 95. skusiła mnie na pewno instalacja LPG Sekwencja! No i daszek otwierany. Są z nimi problemy, przeciekają? jak widać ruda już żre go na nadkolu. Myślicie że to może być coś poważniejszego? Może jest tu ktoś z Jeleniej kto by okazji mógł by mi podskoczyć i oglądnąć tą maszine. ja Wrocław.

z góry dzięki za odpowiedzi. pozdro chłopaki. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""ek7""]jak widać ruda już żre go na nadkolu[/quote]
To błotnik, a nie nadkole :) Bardzo łatwo wymienia się ten element. Jak się nie dba w tym miejscu to ruda zawsze wyjdzie.
A tu widać że konkretnie już zeżarła więc trzeba by sprawdzić czy nie poszło już w próg i bude.
Awatar użytkownika
ek7
Newbie
Newbie

no tak oczywiście chodziło o nadkole a nie o błotnik, myślałem jedno napisałem drugie ;)

no odpowiedziałeś właśnie podobnie jak myślałem. szkoda by było jakby żarło już progi i bude, drogie potem to łatać?
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Sprzedawca chyba nie do końca wie co ma, ponieważ tel silnik nie może mieć 75 KM. Silniki o pojemności 1.4 w Polo 6N miały 60 albo 101 KM. A co do auta - wersja fajna, ale stan jego już niezbyt.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Dośc zdezelowany egzemplarz tez miałem czerwona polówke 95r ale u mnie lakier był czerwony a nie rózowy niestety czerwony ma spore tendencje do płowienia .No i dosc mocno skorodowana ,jesli to jest sam błotnik to po ptoblemie bo można kupic całą elegancką używke pod kolor i zrobis podmianke ale jesli ruda juz zaatakowała głebiej to nie za ciekawie.
RUMAK
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ponieważ tel silnik nie może mieć 75 KM
jak to nie?? z tego co się orientuję to była wersja 1,4 16V 75 KM,
w sumie to cena jest bajera, np moje autko rocznik 98 wartość rynkowa to jakieś 6300 zł czyli śmiech....bez LPG jest.
tu masz już sekwencję i wartość tego autka wzrasta, wiadomo przy odsprzedaży nikogo za bardzo nie obchodzi ile włożyliśmy do tej skarbonki ale jak za autko ze sekwencją to cena jest wg mnie bardzo korzystna.
Co do blacharki to nie oszukujmy się polo jest bez ocynku i nie ma siły żeby te nadkola i krawędzie samochodu po prostu lecą...
ruda prędzej czy później atakuje to auto.
warto by było się przyjrzeć temu egzemplarzowi bliżej bo z takich zdjęć to można tylko wróżyć.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Rat4 1,4 16V 75 były ale w 6n2 a w 6n były 1.4 16v 101km i to dosc żadko spotykane i bardzo bobrze wyposazane jak na 6n (skóra ,klima ,grzane fotele itd).A te polówke która prezentuje ek7 napewno nie jest 1.4 16v 101km
RUMAK
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

rat4
Kolega lukasz6oo dobrze pisze :) Takie silniczki były w 6N2, nie w 6Nce. Ale to nieprawda że takie znowu rzadkie, znam kilka osób, które mają Polo z tym silnikiem. No ale fakt, rzadsze to niż 1,4 8V :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
ek7
Newbie
Newbie

chyba jednak polówka odpadnie. a szkoda bo zajarałem się tym daszkiem, sekwencją i ceną.

wydaje mi się że tam jeszcze w mocowania progów mogło iść. no i jak ktoś wspomniał lakier jest wypłowiały :( zamiast tej polóweczki jadę w tygodniu oglądać http://moto.allegro.pl/golf-3-gt-1-8-be ... 32769.html

a szkoda bo bardzo chciałem polóweczkę. myślicie że ten golfik to lepszy wybór?
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

NO na pierwszy żut oka to stan golfa jest o wiele lepszy od polo ale naj lepuej jechac zobaczyc dokładnie co i jak.
RUMAK
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: WhitePolo »

:bow: Szczerze mówiąc niebrałbym tej polówki ;
1. kolor czerwony
2. rdza na tak zaawansowanym poziomie na pewno progi już wszamane przesz kochaną rudą
3. ten wieśniacki dach
4.cena nigdy tyle kaski za ten egzemplarz
5. bedzie duzo palił lepiej szukaj motorka 1.0
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Wiesniacki dach ??:shock: WhitePolo wielu posiadaczy 6n chciał by miec open air, jesli chodzi o silnik to nic bardziej mylnego miałem 1.0 i wiem ze spalanie nie jst wcale duzo mniejsze od 1.4. Hmm a co do koloru nadwozia to powiem tyle na czerwonym lakierze nie widac np tak bardzo ognisk korozi jak na bieli.
RUMAK
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""WhitePolo""]3. ten wieśniacki dach [/quote]
WTF? :niewiem: Że niby czemu wieśniacki? Bo widły można przewieźć w budzie jak się dach otworzy? Openair fajna sprawa o ile jest sprawny i nie cieknie.

[quote=""WhitePolo""]5. bedzie duzo palił lepiej szukaj motorka 1.0[/quote]
Kolejny mit, pomyśl jak musisz butować 1.0 w porównaniu do 1.4 żeby jechać 90km/h, no chyba że chcesz jeździć tylko po mieście. Imho pod względem ekonomii w benzyniakach 6n 1.4 8V to najlepszy wybór. Nie jest takim mułem jak 1.0, a nie spali więcej w cyklu mieszanym.
W
WhitePolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: WhitePolo »

wp
Ostatnio zmieniony 30 sie 2015, 12:45 przez WhitePolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

a ja bym polo juz 2 raz nie kupil ;) jest duzo fajnych innych aut :P
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”