Witam posiada morze ktoś schemat regulacji tego gaznika solex 31 pict-7 a dokładnie ile obrotów ma być wykręcona Śruba składu mieszanki główna i Śruba składu mieszanki dokładna i wielkość dyszy wolnych obrotów i pomocniczą bo mam dwa takie gazniki a cztery różne dysze
no przecież to nie ma zasady
regulujesz na silniku tak żeby było dobrze a nie matematycznie na ilość obrotów
jakby wszystkie gaźniki były regulowane na tyle samo obrotów to po co wtedy regulacja?
Pytam się bo nie mogę wyregulować gaznika a spalanie w trasie 7-8 l na 100 km przy prędkości 100km to dość sporo ! dodam że gaznik czyściłem nowe przewody podciśnieniowe, podstawa gaznika cała, nowe świece przewody zapłonowe filtr paliwa i powietrza też wymieniłem i trochę przeraża mnie to spalanie dodam że staram się jezdzić spokojnie
Byłem dziś na analizatorze spalin i wyszło strasznie CO 9,2 PPM 380 i to najmniejsza wartość jaką uzyskaliśmy po regulacji mniej się nie da nie chce wtedy chodzić !!!!! A tak te wartości są o wiele większe . Co morze być nie tak
Gaznik naprawiony byłem u pana magika od gzników i zregenerował mi go i wyregulował nowe membrany itp. spalanie niskie aż miło jeżdzić można temat zamknąć
Mam pytanie który wkręt dokładnie jest od regulacji obrotów biegu jałowego bo są tam dwa mały i duży bo jeden jest od składu mieszanki bo mam za wysokie obroty i za bardzo nie wiem którym wkrętem regulować
Mam Panowie jeszcze jedno pytanie odnosnie tego gaznika a dokładnie chodzi mi o główną dyszę powietrza mam wstawioną w gazniku dyszę rozmiar 105 a w drugim mam 125 i znajomy mechanik proponuje wstawić mi tę większą dyszę i twierdzi że wtedy będzie zasysał więcej powietrza i będzie mniej palił czy to jest możliwe Panowie :hello: Z góry dzięki za informację