Witam, mam taki problem ostatnio jak jechalem troszke przesadzilem i na luku ostro wchodizlem w zakret, i od tamtej pory cos sie sgtalo nie tak, auto dziwnie sie zachowuje, dzis tak jade i takie ruchy prawo lewo prawo lewo tak przy 50, i ayuto zbytnio mi plywa na tyle hm, ale co amortyzatory mam miesieczne moze poltora nowki, wiec co moglo sie stac??
Pojeździj jeszcze ze 2 dni, jak się nie unormuje to wtedy będziem myśleć... ale raczej nic nie powinno się stać... Ja też jak wchodzę mocniej w zakręt to mam takie odczucie jak by mi bujało tyłem, ale to tylko odczucie
harnasisko
oprzyj nogę o koło i wykonaj ruch jak byś chciał je przepchnąć , jak odczujesz luz to będziesz wiedział co jest grane , mogą być łożyska do wymiany .
Ja 2 dni temu też lekko pływałem więc oparłem nogę o koło i o drugie na górnej części i pchnąłem
mam lekki luz i słychać pukanie , więc będę wymieniał łożyska , tobie proponuję zrobić to samo
i nie czekaj bo samo nie minie , z czasem może się zwiększyć. :glare:
harnasisko
Ja mam wąskie , i raczej nie zależy to od opon i ich szerokości .
1. może być zbyt niskie ciśnienie w oponach co powoduje falowanie gumy.
2. nakrętka mocująca od tylnej piasty . ja miałem kiedyś luźną dokręciłem i było ok.
3. mogą ale nie muszą , być luzy na łożysku .
I nie chodzi mi o śruby od dokręcania koła tak zwane szpilki , tyko nakrętka od piasty.
Pojechalem na sprawdzenie calego zawieszenia wyszlo ze wsyzstko jest dobrze nic uszkodzen, aby tylko zbieznosc sobie ustawil bo lekko mi scina, i ze msuze sie przyzwyczaic, bo jezdizle mna szerokiej niskim profilu a teraz mam waska i profil 70 trzynastki i poona tak sie zahcowuje na drodze