[6n2] elektryczne szyby-PROBLEM

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Szewcu_23
Newbie
Newbie

[6n2] elektryczne szyby-PROBLEM

Post autor: Szewcu_23 »

witam
mam problem z szybami, mianowicie mam taką funkcje domykania szyb z kluczyka i gdy domykam i np szyba od strony pasażera jest otwarta to się domyka lecz gdy dojdzie do konca to automatycznie otwiera sie na okolo 15cm. tak samo dzieje sie gdy zamykana jest od srodka nie wiem o co moze w tym chodzić.

i jeszcze nie moge otworzyc szyby pasażera przyciskiem od strony kierowcy, jedynie mogę ją zamknąć, miał ktoś moze taki przypadek?
proszę o pomoc:)
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

[quote=""Szewcu_23""]witam
mam problem z szybami, mianowicie mam taką funkcje domykania szyb z kluczyka i gdy domykam i np szyba od strony pasażera jest otwarta to się domyka lecz gdy dojdzie do konca to automatycznie otwiera sie na okolo 15cm. tak samo dzieje sie gdy zamykana jest od srodka nie wiem o co moze w tym chodzić.

i jeszcze nie moge otworzyc szyby pasażera przyciskiem od strony kierowcy, jedynie mogę ją zamknąć, miał ktoś moze taki przypadek?
proszę o pomoc:)[/quote]

Nie zaszkodzi > przytrzymać kluczyk tak jak byś odmykał auto niech szyby zjadą na sam dół i z powrotem zamknij i to samo aż szyby będą w gorze .
To że przyciskiem od strony kierowcy nie możesz otworzyć to musisz wyciągnąć ten zespolony przycisk delikatnie go rozebrać i przeczyścić jakimś preparatem w spraju do styków np.kontakt, WD- 40 itp
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
S
Szewcu_23
Newbie
Newbie

Post autor: Szewcu_23 »

No tak ale problem z tymi szybami polega na tym gdy zjade na sam dół to prawa szyba się nie podniesie dopiero gdy bede kluczykiem zamykał pulsacyjnie po troche to sie zamknie. tak samo gdy dojdzie do konca to zjedzie sama automatycznie w dół około 15cm i wtedy zamknę gdy kluczykiem lub przycieskiem bede zamykał pulsacyjnie.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Najczęściej wystarczy je przeczyścić. Specjalnie to tak działa, by Ci ręki nie przycięło.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

Witam podłączę się pod temat

Mam następujący problem , nie działa mi otwieranie el.szyby od strony kierowcy
słychać pykani jak przytrzymuje wł. przycisk góra dół , ale szyba ani drgnie
wydaje mi się że to nie jest wina przycisku góra dół
Wysiadłem z samochodu i włożyłem kluczyk do zamka w drzwiach przytrzymałem przekręcony przez kilka sekund szyby normalnie powinny zjechać w dół ,szyba pasażera działa i się opuszcza
a szyba kierowcy tak samo jak nie działa od środka to i z wykonanego zamykania z zewnątrz.

Proszę o jakieś porady kogoś kto może miał podobny problem
Trzeba będzie zdjąć bok drzwi to jak to zrobić delikatnie co i jak po odkręcać po kolei żeby czegoś nie połamać.
Obrazek
Awatar użytkownika
ShadeN
Początkujący
Początkujący

Post autor: ShadeN »

[quote=""vvvrider""]Witam podłączę się pod temat

Mam następujący problem , nie działa mi otwieranie el.szyby od strony kierowcy
słychać pykani jak przytrzymuje wł. przycisk góra dół , ale szyba ani drgnie
wydaje mi się że to nie jest wina przycisku góra dół
Wysiadłem z samochodu i włożyłem kluczyk do zamka w drzwiach przytrzymałem przekręcony przez kilka sekund szyby normalnie powinny zjechać w dół ,szyba pasażera działa i się opuszcza
a szyba kierowcy tak samo jak nie działa od środka to i z wykonanego zamykania z zewnątrz.

Proszę o jakieś porady kogoś kto może miał podobny problem
Trzeba będzie zdjąć bok drzwi to jak to zrobić delikatnie co i jak po odkręcać po kolei żeby czegoś nie połamać.[/quote]

Przeczytaj ten wątek (o dziwo ten sposób działa :blush2: ) viewtopic.php?f=21&t=18282&p=158790&hilit=m%C5%82otek#p158790

A na przyszłość radze użyć szukajki bo parę tematów o problemie elektrycznych szyb już było...
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

Dzisiaj w siadam do samochodu i nacisnąłem przycisk otwierania/zamykania szyb i w tym samym czasie otworzyłem drzwi na przytrzymanym przycisku i szyby działają !

ShadeN
Zanim coś napiszę zawsze używam wyszukiwarki
w wyszukiwarce wpisywałem "elektryczne szyby" a nie "Awaria elektrycznych szyb"
teraz będę wpisywać coś w ten sposób żeby lepiej wyszukiwało.
Dzięki za podanie linku
Obrazek
N
NastyTime
Newbie
Newbie

Post autor: NastyTime »

silnik od szyb ma ciężko w swoim tez tak miałem musisz uszczelki posmarować i tam com szyba jeździ i powinno być ok :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”