Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam zamiar kupic Vw Polo N9 1.9 TDI z silnikiem AXR.
Znalazłem chyba z 5 interesujacych mnie aukcji tylko ze kazdy pisze 1.9TDI... Powiedzcie mi co napisac do sprzedajacych abym sie dowiedzial czy to ATD czy AXR. Pozdrawiam.
O dzieki Ci wielkie za szybka odp.
Powiedz mi jeszcze czy jest tam jakis wgl. dory dostep zeby to chocby mogli sprawdzic ? Bo z zycia wiem ze nie do kazdej obudowy mozna sie bez problemu dostac
AXR jest lepszy od ATD, ponieważ
- ma lepsze, wydajniejsze pompowtryski
-fabrycznie kolektor ssący który jest kolektorem a nie kawałkiem czegoś niewydarzonego do doprowadzenia powietrza
AXR jest silnikiem bardziej ekologicznym od ATD
Tak wyczytałem na jednym forum.
Dowiedziałem sie jeszcze ze w AXR sa lepsze tłoki korby wał, nie wiem czy to prawda...
Nie byłbym pewien czy na forum passata piszą do końca. ATD ma klape gaszenia sterowana podciśnieniem a AXR juz niestety sterowana elektronicznie.Pompki zapewne różnią sie numerami ale czy wydajnością to nie byłbym pewien.Korby i tłoki same z siebie sie nie psują więc niema znaczenia większego jak są no chyba że mamy wszczepionego jakiegoś boxa to wtedy tłoczki mogą nie wytrzymać
Z17DTH tutaj masz trochę o AXR http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... t=axr++atd
a jak poczytasz inne posty kolegi Markowski to się więcej dowiesz bo on rozpracował ten silnik dość mocno i wykręcił z niego coś koło 185 kucy
PS. z nisku widzę, że zmieniasz markę z konkurencyjnej