Gasnące światła

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pmjasiu
Newbie
Newbie

Gasnące światła

Post autor: pmjasiu »

Jestem właścicielem vw polo z 1992.Podczas jazdy gasną mi światła na kilka sekund i ponownie się włączają.Gdy zgasną ponowne włączenie włącznika powoduje ich zapalenie.Proszę o radę, z góry dziękuję wszystkim zainteresowanym :)
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

miałęm tak że jak odpale samochód, włącze światła, a później zgaszę i ponownie odpalę to pozostawały mi postojówki, usterka zlikwidowała się po czyszczeniu styków w przełączniku. Jak ręcę ci rosną z prawidłowego miejsca i umysł działa jaknależy to śmiało rozbierać i czyścić :-D
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

sprawdz przekaźniki od światel , może ktoryś pada i rozlancza je , albo jak Crazy mowi styki przełącznika ,przyokazji styki przekaźników tez
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
icu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: icu »

ja mam podobnie, znaczy czasem kilka razy musze przelaczyc aby swiatla sie zapalily.
Prawdopodobnie trzeba rozebrac i przeczyscic styki tak jak mowil Crazy. Ale jakos nie moge sie do zabrac :|
Pozegnalem mojego szerszenia :)
p
pmjasiu
Newbie
Newbie

Sprawdziłem styki włącznika, wydają się być ok.A gdzie szukać przekaźników od świateł i jak sprawdzić czy są dobre czy uszkodzone?
p
pawelF1
Newbie
Newbie

Post autor: pawelF1 »

jak rozebrales przelacznik i go wyczysciles to zauwazyles tam gdzies w srodku taki maly 1,5 cm precik bo ja tez ostatnio rozbieralem i cos mi takiego wypadlo tylko wlasnie niemam pewnosciczy to z przelacznika czy skad i dlatego pytam. Ja tez mam problem ze swiatlami bo swiecila mi sie tylko lewa pozyscja prawa w ogole nie i podswietlenie tablicy tez nie no to zrobilem pod maska mostek i teraz dziala ale to wina przelacznika jest bo porozebraniu go mialem cos takiego
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

przekażniki światel powinny byc za schowkiem kierowcy ( ta mala półeczka pod nawiewem) wykrecasz 2 srubki wyciagasz te półke i w gąszczu kabli powinny byc przekazniki .. wejdz w dzial manuale i tam jest pdf do polo i tam powinny byc numery przekaznikow itp ... czesto przy rozkreceniu przelacznika ten drucik wypada .. na starym forum byl opis jak rozkrecic i gdzie wsadzic drucik .. niestety archiwa sa jeszcze nie dostepne .. z tego co pamietam to ten drucik byl w sadzony w srodek i po otwarciu przelacznika jeden z koncow byl widoczny ( niechce zgadywac ) postaram sie rozbebewszyc moj wieczorem i pstryknac fotki :) mam nadzieje ze drucik mi nie wypadnie :lol: .. jak Ci padla prawa pozycyjne i swiatla tablicy to raczej w bezpieczniku szukaj .. oczywiscie odsylam do dzialu Manuale .. Ralph'i sie bardzo nameczyl ;-) wiec warto korzystac viewtopic.php?f=25&t=121
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
p
pawelF1
Newbie
Newbie

Post autor: pawelF1 »

No wlasnie pierwsze co to jak mi to padlo to sprawdzilem bezpieczniki ale wszystko ok i to sie pojawilo mi jak rozebralem przelacznik i drucik wylecial to mysle ze to przez to bylo by swietnie jakbys cyknal fotki gdzie ten drucik sie miesci
l
lukas85
Newbie
Newbie

Post autor: lukas85 »

też mi gasły i wystarczyło kupić nowy przełącznik świateł i było po sprawie :)
Awatar użytkownika
icu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: icu »

zebrałem się i rozebrałem przełącznik, przeczyściłem i problem się rozwiązał.
Pozegnalem mojego szerszenia :)
Awatar użytkownika
madxmad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: madxmad »

pmjasiu

Ja miałem całkowity brak świateł. Okazało się że popaliły sie styki w przełączniku. Zakup - koszt około 30zł i po problemie. Można to ustrojstwo rozbierać ale po 5 razie stwierdziłem że mam dość i kupiłem nowy. Tak jak lukas85
Pasują od kilku modeli Vw.
Była CZARNA WDOWA jest BIAŁA DAMA
Awatar użytkownika
Pavulon
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pavulon »

U mnie z kolei była historia z kablami - poprzedni właściciel coś sobie pogrzebał, dosztukował kable do włącznika świateł i zakleił twardą taśmą, która z czasem kruszeje i kabelki nie zawsze łączyły. Przykładowo miałem tylko pozycyjne, na wybojach albo podczas podjazdu na krawężnik zamrugały mi światła mijania, po chwili znowu gasły...
Obrazek
Polo Steilheck Universal, 1992, 1043 ccm, sppi
C
Crazy
Swój
Swój

pmjasiu :!:
zmieniaj przełącznik już w końcu :beg: i napisz o skótkach :amen:
p
pmjasiu
Newbie
Newbie

wymieniłem przełącznik i wszystko jest ok:)
C
Crazy
Swój
Swój

:D bardzo się cieszymy
teraz jak będę jechać w nocy to cię zauważę, chociaż szybciej bym cię zauważył na mrógających :grin:
Miłej jazdy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”