Właśnie nabyłem światło stop do polo classica/cordoby. http://allegro.pl/show_item.php?item=14 ... %C5%82any.
Czy ktoś orientuje się w jaki sposób jest to montowane? Czy będę potrzebował jakieś zaczepy?
Może ktoś ma jakieś rysunki tech.
Ewentualnie inne pomysły.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 0:20 przez Artpolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Czyli to takie 2 dzynksy. To jakoś sobie z tym poradzę w inny sposób. Bardziej obawiałem się, że jest jakaś ramka naklejona na szybę. Byłoby więcej rzeźby. darek-vw a wiesz może czy ten zaczep jest przyciapany do listwy czy pod a może jeszcze inaczej?
Dzięki i zobaczymy jak to wyjdzie i co da się zrobić.
Może ktoś ma takie światło zamontowane u siebie i może pstryknąć fotki?
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Ja mam Zdejmowalem je jak robilem z antena. Jest ono przykrecone do podsufitki, przynajmniej tak jest u mnie. Mam ta wersje nizej. Zobacze dla pewnosci i dam znac.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
darek-vw szybę też zmieniałeś. To wygląda na inne światło stop pewnie od cordoby.
Widziałem gdzieś taki stop i ma on gładką powierzchnię styku z szybą więc pewnie jest montowany jak lusterko wsteczne.
Poczekajmy na paczuszkę. Sprzedawca napisał, że sprawdzi czy są te uchwyty i jak będą to je dołączy.
Z tego co widzę to nie będzie szczególnego problemu z montażem.
ale jest też może zaleta :mrgreen:
uchwytów do tego pierwszego stopu nie idzie kupić oddzielnie, ale przy tej mojej można i wg rysunku wyglądają tak samo
ale nie ma pewności
Bez w wiec. U mnie jest jedna połówka obudowy jest przykręcona do plastiku który łączy podsufitkę z szyba, można powiedzieć ze to takie takie "nadproże". Przykręcona jest małymi czarnymi wkrętami, takimi jakie sa w komplecie gdy kupujemy głośniki, następnie do niej jest przykręcona druga połówka razem z oprawkami na żarówki. Z tym że u Siebie mam chyba 3 żarówki. Przewód do nich leci z lewej lampy o wygląda na samoróbkę. Swoją drogą mój 3-ci stop raczej fabryczny nie jest.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Oryginalnie uchwyty są razem z szybą, bo kiedyś w ASO chciałem kupić sam stop i w ten sposób dowiedziałem się jak to w classicu jest montowane, więc zrezygnowałem i wybór padł na stop z seicento koszt 12zł świeci bardzo mocno jest wąski dlatego ładnie mieści się między dachem a tylną plastikową listwą co jest u góry na podsufitce.
Mam pewien plan jeżeli uchwyty nie dojadą.
Mianowicie zrobię metalowy uchwyt i przykręcę stop pod listwą. Na to nabiję listwę.
No i wytnę gumową uszczelkę od strony szyby :oki: