Prawy kierunkowskaz.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
camillo
Newbie
Newbie

Prawy kierunkowskaz.

Post autor: camillo »

Witam po raz kolejny w ostatnich dniach. Coś mi się polóweczka nie pozwala nudzić ostatnio, na szczęście same pierdoły, ale denerwujące, no ale do rzeczy. Jadąc sobie wieczorem z pracy stojąc na światłach i mając włączony prawy kierunkowskaz zauważyłem że co parę sekund, przez parę sekund kierunek "mryga" szybciej niż zawsze, na kontrolce od kierunkowskazów było to samo.
W moim poprzednim autku miałem tak kiedyś non stop ale miałem włożoną złą żarówkę z tyłu. Tu wszystko ładnie świeci, tylko nie tak jak powinno. W elektryce jestem kompletnie zielony dlatego proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że autko wczoraj i dziś miało system 3 km jazdy 12 godzin stania na mrozie średnio -15 st, potem 3 km jazdy i znów 12 godzin stania, choć mrozy raczej nie są tego przyczyną, bezpiecznik chyba też nie bo by nie działały w ogóle.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

takie rzeczy dzieją się przy przepalonej żarówce, wtedy zmniejsza się opór w obwodzie i takie coś się dzieje...u Ciebie może być tak, że któraś żarówka ma przepalone już włókno, ale dalej łączy, a od czasu do czasu przerywa...albo gdzieś na kablach przerwę, chociaż w tym przypadku nie wiem czy taki objaw by był :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Może też być słaby styk żarówki w oprawce. ja tak miałem że sprężyna-styk w prawym kierunku była już wciśnięta do końca i słabo wypychała żarówkę, przez co czasem nie było styku. Sprawdź i takie rozwiązanie.
Awatar użytkownika
camillo
Newbie
Newbie

Post autor: camillo »

Toto żaróweczka mi dzisiaj padła kompletnie, wymieniłem i jest puki co jest ok :) czaja dzięki z wskazówkę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”