Nieszczelność pompy wtryskowej?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
M4teusz
Newbie
Newbie

Nieszczelność pompy wtryskowej?

Post autor: M4teusz »

Witam !
Panowie od kilku dni zauważyłem że na zapalonym silniku spod silnika kapie ropa i to spore ilości... Sprawdziłem przewody ze zbiornika do pompy wtryskowej, oraz przewody z pompy na wtryski i wszystko idealnie suche.
Paliwo kapie centralnie spod pompy wtryskowej (Lucas), od góry wszystko suche. Wychodzi na to że nieszczelność jest od spodu pompy ale muszę ściągnąć zderzak i pewnie wzmocnienie bo wiadomo jak tam wszystko ciasno upchane (silniczek 1.9 D)
Miał ktoś może podobny przypadek? Nie widziałem jeszcze pompy od spodu więc nie wiem jakie są możliwości wycieku ;/
Jest tam jakiś uszczelniacz czy coś podobnego skąd może się to lać? Chciałem być przygotowany co ewentualnie trzeba kupić...
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

Potrzebujesz zestawu naprawczego pompy wtryskowej, do usunięcia usterki konieczny jest demontaż pompy i naprawa na stole a nie na samochodzie,.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
Awatar użytkownika
M4teusz
Newbie
Newbie

Post autor: M4teusz »

Szukałem ale nie mogę znaleźć... gdzie dostać taki zestaw naprawczy? Jest możliwa wymiana uszczelniaczy i reszte drobnicy z zestawu samodzielnie w garażu czy samemu lepiej się tego nie tykać? Robił ktoś już podobną regenerację samemu ?
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

Czasem przyjedzie do mnie jakiś vag na uszczelnienie tego, zestaw zawiera 5 uszczelek, 1 tulejkę, 2 podkładki miedziane, jak nie możesz tego nigdzie dostać to mogę to wziąć u mnie w hurtowni(Toruń) i wysłać do ciebie.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Wystarczy trochę poszukać bo temat był:
viewtopic.php?f=20&t=28092
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”