[9n] 1.4 16v 75kM chip tuning?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sppawacz
Newbie
Newbie

[9n] 1.4 16v 75kM chip tuning?

Post autor: sppawacz »

witam, posiadam polówke jak w temacie. Chciałbym dołożyć troche koników. Mam pytanie czy jest sens robienia chip tuningu? Jaka jest różnica miedzy 1.4 16v wersja 100kM. Czy jest możliwość podkręcenia mojego polciaka? Przeglądając salonowy poradnik nie znalazlem zadnej różnicy (oprocz kucyków).

jestem nowy na forum, za wszelkie błędy (niedoszukania) przepraszam
Awatar użytkownika
BaTuS
2fast...
Kontakt:

Post autor: BaTuS »

jest sens i zarazem go nie ma, decyzja nalezy do Ciebie
istnieje mozliwosc osiagniecia 100KM, te 1.4 byly sprzedawana z taka moca
do zrobienia w skrocie jest: caly program kompa i ostre walki. cala zabawa kreci sie wokol kwoty kilku tysiecy, ja mam identyczny silnik i dalem sobie spokoj, jesli mialbym pieniadze i ochote na wiecej mocy to szukalbym nowego silnika

oprocz podkrecania mocy zawsze trzeba pamietac o mocniejszych hamulcach, twardszym zawieszeniu i szerszych oponach
Awatar użytkownika
Rafesc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Rafesc »

dokładnie tak jak BaTuS mówi sensu brak, z reguły żeby podnieść moc w silniku benzynowym bez doładowania trzeba włożyć troszkę pieniędzy, i nie do końca masz pewność czy będzie to wszystko tak fajnie chodziło, w/g mnie niema sensu co innego masz w silniku diesla gdzie podniesienie mocy jest banalnie proste i niema negatywnego wpływu na żywotność silnika, bo +25ps w silniku benzynowym to już jest obciążenie, a zapewne wersja 100 konna ma inne panewki, wałek itp
Rafesc
s
sppawacz
Newbie
Newbie

Post autor: sppawacz »

ok dzieki wam za odpowiedzi:) wiele wiecej wiem. Napewno nie będe podnosił mocy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”