Re: Problem z lakierwm

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Sancez
Początkujący
Początkujący

Re: Problem z lakierwm

Post autor: Sancez »

Woskowałeś na słońcu albo nie wtarłeś może go dobrze ?
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

auto w cień, umyć je tam ciepłą wodą (żeby się wosk roztopił). A jak to nie pomoże to próbuj pastą lekko ścierną - tempo albo k2 (tylko w cieniu).

Czasami śladów po reakcji wosku z blachą nie da się zmyć (najczęściej, no prawie zawsze gdy woskowaliśmy w nieodpowiedniej temperaturze i pod wpływem promieni słonecznych)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

umyj go porządnie ze 2 razy jakąś porządną chemią (aktywna piana)
p.s daj jakąś fotkę jak wyglądają te plamy... ciekawe czy ktoś przed tobą go nie woskował jakimś woskiem koloryzującym, który zszedł właśnie po umyciu mocniejszym szamponem i właśnie mogły się ukazać ukryte wżery (np od ptasich gówien czy jakimś soku z drzew)
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""mistrzsieci""]auto w cień, umyć je tam ciepłą wodą (żeby się wosk roztopił)[/quote]

mowisz, ze ciepła woda topi wosk ? kolego tutaj mowa o powloce wosku na lakierze a nie wosku ze świecy :)

prosze Cie nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd...

a co do usuniecia wosku to zrob tak jak kolega m911 napisał, umyj auto najlepiej 2 razy mocnym roztworem chemii w postaci aktywnej piany badz nawet prostszy i tanszy sposob, plyn do mycia naczyn i kilka razy mycie
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Znów użyłem skrótu myślowego z tą ciepłą wodą :)
Opierdziel dostałem słuszny ale już tłumaczę:

Ja prawie zawsze spłukuję z auta pianę za pomocą myjki ciśnieniowej (150 barów + podgrzewacz wody + dozownik środka myjącego). Więc gdyby kolega dał mi swoje nawoskowane auto to gwarantuje mu, że nie zostanie po nim ślad gdyż w trybie z podgrzewaniem woda ma 100 stopni Celsjusza :).

Koledze z problemem na lakierze radzę udać się do właściciela myjni automatycznej i od niego zakupić środek :)
Ja mam i bardzo go dobie chwalę - nawet smoła schodzi :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""mistrzsieci""]gdyby kolega szyderca dał mi swoje nawoskowane auto to gwarantuje mu, że nie zostanie po nim ślad gdyż w trybie z podgrzewaniem woda ma 100 stopni Celsjusza :)[/quote]
Ryzykownie tak myć auto w 100 stopniach...próbowałeś już?
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

A może sposobem naszych dziadków, gdy benzyna była równie tania jak woda, spróbuj umyć samochód benzyną ? Wiem wiem, świętokractwo teraz popełniam, ale sytuacja awaryjna. Dziadek mi mówił że swego czasu każdy pucował samochód benzyną i lakiery wytrzymywały i nic się nie działo... a benzyna powinna rozpuścić ten wosk...
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

a moze ta nieszczesna glinka pomoze :) tutaj
l
lemik
Początkujący
Początkujący

Post autor: lemik »

białe plamy spowodowała woda która zawiera dużo wapnia, pewnie myłeś samochód w słońcu, umyj samochód nawet tą sama wodą ale w cieniu albo jak będzie chłodnij i plam nie będzie
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

temat wyczyszczony z głupich tekstów i zbędnych postów...następnym razem posypią się kartki!!
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Przy poradach o woskowaniu piszą, że płyn do mycia naczyń usuwa wosk więc nie należy go uzywać do mycia auta. Może więc tego spróbujesz?
Awatar użytkownika
dazimek
Newbie
Newbie

Post autor: dazimek »

Sprawdz dlonia czy sa wyczuwalne te plamki. Jesli sie zapadaja to zwyczajnie wyszly ci dolki od zlego malowania elementow. Jesli wystaja lub ich nie czuc tzn ze pora usunac wosk z auta ktory zapewne albo za szybko schnal przy nakladaniu albo jest jakis felerny np przeterminowany lub uzywasz plaku do auta i zle sie naklada na lakier stad te objawy:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”