witam polo z silnikiem 1.4 aud gasnie zaraz po odpaleniu na zimnym silniku, po rozgrzaniu jest ok, wszystkie fltry swiece kable itd wymienione. nie moge sprawdzic bledow na kompie bo nie moge sie wpiac - nie ma komunikacji z urzadzeniem. mial ktos takie problemy ??
[quote=""franki""]nie moge sprawdzic bledow na kompie bo nie moge sie wpiac - nie ma komunikacji z urzadzeniem[/quote]
Dokładniej opisz dlaczego się nie łączy, jaki jest komunikat, jakie urządzenie/program? nikt tego nie wywróży.
A masz napiecie w zlaczu diagnostycznym? U mnie na kablu zapala sie zielona dioda, wtedy jest wszystko ok. Kiedys tez nie moglem sie podlaczyc bo wlasnie nie bylo tam napiecia.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
komunikat jest cos w rodzaju: brak komunikacji z urzadzeniem, a lacze sie za pomoca jakiegos vag com nie znam sie na tym za bardzo. dopiero dzisiaj cos podlubie.
Witam, mam podobny problem. Rano na zimno po odpaleniu momentalnie gaśnie ewentualnie spadaja mu bardzo nisko obroty. Po rozgrzaniu jest ok. Na kompie wyskoczył, komunikat, że nastawnik przepustnicy jest uszkodzony. Mechanik ją przeczyścił, ustawił wolne obroty, zaadoptował ale dalej to samo. Poza tym po tej wizycie u mechanika mam wrażenie, że auto nie ma juz takiego kopa jak przed wizytą. Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam...
Witam forumowiczów właśnie wczoraj kupiłem swoje pierwsze polo 1,6/100KM 1997r. auto jest z wadą otóż po odpaleniu trzeba go przytrzymać na gazie gdyż inaczej gaśnie .Nawet będąc na stacji po zatankowaniu około 5 minut postoju miałem problem z odpaleniem tzn. musiałem go przytrzymać chwile na gazie.Gość od którego kupiłem zarzekał sie że jest to jakiś czujnik.Czy jest to możliwe ? Proszę o jakieś sugestie i wyrozumiałość jestem nowy na forum . Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Poszukaj najpierw na forum. I swoja droga jest to mozliwe, jesli szczelony jest czujnik temperatury cieczy chlodzacej. Podpiac pod komputer, wyjdzie wszystko.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673