mam problem 4 miesiace temu wymieniłem sprzego i linke wszystko chodziło leciutko i delikatnie w tym momęcie pedał sprzegła chodzi cieżko. Czy miał ktos kiedys taki kłopot ??
Ja powiem ze to moze byc wina zamiennikow. W poprzednim polo orginalna linka chodzila ladnie pedal leeko chodzil po zalozeniu zamiennika bylo to samo co u ciebie coraz ciezej, ale sie przyzwyczailem. W nastepnym polo sprzeglo tez nie chodzi za lekko i trzeba troche sily wlozyc. Ja sie tym nie przejmuje wazne ze jedzie
Witam, u mnie było troszkę podobnie. Sprzęgło było u kresu żywota - szarpało, skrzypiało. Na pierwszy rzut wymiana linki - zamiennik bez samoregulacji - szarpanie nieco ustało ale tylko trochę więc sprzęgło zostało zastapione nowym - Luk. Po wymianie sprzęgło działało leciutko ale po przejechaniu ok 20-30 km zaczynało się skrzypienie podczas wciskanie pedału i cięższa praca tegoż pedału sprzęgła. I tak jest cięgle - sprzęgło zimne po postoju działa nawet znośnie a po przejechaniu jakiejś trasy(10 km i więcej) zaczyna skrzypieć i ciężej pracować. A teraz dawajcie propozycje, co z nim jest? Czy mechanik czegoś nie przesmarował przy wymianie? czy wałek wytarty? czy skrzynia pada? już nie mam pomysłów.
czesc, u mnie sprzęgło chodzi lekko, ale czasem jak je puszcze (na luzie, auto zaraz po odpaleniu) to słychać szum, i tak kilka razy... a potem zaś jak nacisne i puszcze to już nie ma tego dźwięku... dodatkowo prze wrzucaniu wstecznego biegu jest zgrzyt, pomimo tego że auto stoi to jak wrzucam wsteczny to słychać zębatki tak jakbym go wrzucał jadąc... moje polo to 86c2f 1.4D
pomocy!!
Witam serdecznie miłośników polo,od paru miesiecy moja zonkajeżdzi polo cupe z 92 rok 1300,mam prblem z pedałem sprzegła,jest troszke luzne to znaczy że jak dotkniemy nogą to jest troche luzu zanim poczujemy opór,coto moze być?
pozdawiam :vinsent:
ja mam tez taki luz na nowym sprzegle sachs a mam zrobione jakies 6tys na nim... linke powinno sie przesmarowac co jakis czas.. tym bardziej zamiennik... ja mam oryginał i co jakis czas przesmaruje
Witam byłem dziś u kumpla,zdjelismy linke z łapy i luz jest na tej łapie czy to oznacza że sprzęgło do wymiany ,zaznaczam że biegi wchodza bez problemu
tel 508558531 pozdrawiam :bye: