[9n] wykładzina pod maską

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

[9n] wykładzina pod maską

Post autor: WOJTAS® »

Drodzy forumowicze, mam proste pytanie, które wole zadać zanim popełnie błąd. Chodzi o to czy mogę bez konsekwencji usunąć materiał który znajduje pod maską silnika, tak jak to widać na tym zdjeciu http://www.polo9n.info/Foto/polo-9n3-sp ... 6-8731.jpg , ponieważ u mnie z niewiadomych powodów uległo zniszczeniu i jest "poszarpane" i kawałki tego zwisają (wygląda okropnie). Pytam dlatego że nie wiem czy nie pełni ona funkcji wyciszającej bądź ogrzewającej silnik np. podczas zimy. Jak myślicie ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pełni taką i taką rolę - można ściągnąc- albo znaleść w lepszym stanie
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

tak czułem, że bedzie potrzebna, chociaz hałasu za duzego moze by nie bylo ale wole nie ryzykowac z niedogrzaniem silnika :|
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Nie będzie problemów z niedogrzaniem silnika.

Po prostu na postoju tego temperatura będzie szybciej spadała. Do tego zwiększy się nieco słyszalność silnika. Jeśli chcesz zdjąć to zdejmuj.
Jeśli masz dieselka to na pewno usłyszysz różnicę:)
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

Akurat mam benzynę 1.4 samochód pracuje cicho, wiele osób które mają okazję się ze mną przejechać tak mówi. Myślę że to nie będzie problem. Cały czas martwi mnie tylko czy jeśli przyjdą duże mrozy coś może być nie tak, autko stoi zawsze na dworze...
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wszystko będzie wporzo- ale ludzie przeważnie zakładają te podbitkę - a ty chcesz zrobić na odwrót :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”