[9n] Panel sterowania klimatyzacją

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nerazzurri
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Panel sterowania klimatyzacją

Post autor: nerazzurri »

Witam, chciałbym się dowiedzieć jeśli do tej pory mam manualny panel sterownia klimatyzacją czy mógłbym go wymienić na klimatronik z wyświetlaczem ? Czy nie trzeba by było wymieniać całego układu ?

Chodzi mi o sam panel z manuala na panel z wyświetlaczem jakie można znaleźć np na allegro.

z góry dzięki i pozdrawiam
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Można ale działał nie bedzię. Aby zmienić climatic na climatronic trzeba całą centrale sterowania klimatyzacją wymienić łącznie z wentylatorem ,nagrzewnicą i parownikiem. Tak ,że zysk mały a zachodu sporo. Dużo ludzi chce zmieniać z powodu żle dziłałającego układu (układ jak jest sprawny nie ma prawa bez powodu walić zimnym i gorącym ,chyba że tak ustawimy i całkiem nieźle utrzymuje temeraturę) ale o tym było już chyba 1 000 razy. Zresztą ja już się nauczyłem że jak coś nie działa (a ma jednostkę sterującą ) to zaczynam od podpięcia kabla i odczytu błędów potem ewentualny test wyjść i sprawdzenie wartości z czujników.
Lenistwo drogą do postępu
n
nerazzurri
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nerazzurri »

Nie działa tzn. działa ale coś nie styka w regulacji nawiewu po prostu te blaszki stykowe one powypadały i teraz coś nie styka aora nie "pstryka" przy przełanczaniu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”