Halogeny - montaż - co i jak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Pyjo
Raczkujący
Raczkujący

Halogeny - montaż - co i jak

Post autor: Pyjo »

Witam
Ponieważ zbliża się upragniony weekend nadszedł mój czas na montaż halogenów :yahoo: Tylko teraz mam parę pytań.
1) Pamiętam, że jeszcze na starym forum ktoś pisał jak poprowadzić wiązkę kabli - to wiem jak; ale nie pamiętam dokładnie jak zdjąć zderzak - na pewno są po 2 zatrzaski na nadkolach i gdzie i co dalej???
2) Zastanawiam się też jeszcze czy w belce są już nawiercone otwory cz trzeba będzie usiąść z wiertarką ;) Z tego co się przyglądałem to te śruby przy łbie nie mają gwintu tylko takie kwadratowe "wybrzuszenie" żeby się nie obracały, więc nie wiem czy belka już ma te otwory czy też nie.
3) Czy taka podłużna śrubka - chyba do regulacji soczewki/szkła halogenu - jest TOTALNIE niezbędna??? jednej brak :(
4) Czym najlepiej wyciąć dziury w zderzaku lakierowanym??? tapeciak wystarczy???

dzięki za jakiekolwiek rozwianie moich wątpliwości :)
4don site
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

1) nie wiem ja na zalozonym zderzaku zakladalem :P
2)dziury sa nawiercone w belce :)
3) niestety mam nie oryginalne halogeny i zbytnio nie wiem o jakiej srobbce mowisz
4)dremel .. mini szlifierka .. zadne noze i inne wynalazki .. do tego koncowka pila tarczowa .. i z papierem sciernym zeby ladnie wyszlifowac :)
pamietaj o przekazniku i przelaczniku 2 pozycyjnym :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
C
Changeman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Changeman »

Co do zdejmowania zderzaka to tak w nadkolach do zderzaka sa 2 wpinki na strone, pod grillem sa 3 sroby 12 albo 10 kluczyk, no i 2 sroby jak masz wlot w zderzaku gorna scianka. Co do dziorek w zderzaku ja bym je wyloil szlifierka kontowa delikatnie tam gdzie linie proste na zagieciach uzywal bym pogrzanego noza tapieciaki sie wyginaja lepiej uzyj jakiegos kuchennego, Do poprawy niedorobek wiertarka z kamieniem szlifierskim. Powinno byc miodzio. Pozdro
k
komarro22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: komarro22 »

A czy ktoś wie gdzie można dostać oryginalne halogeny do owej polóweczki?????help...
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

np.. na allegro ~200zl ..badz na gieldzie w tej samej cenie :P oczywiscie bez wiazki :p .. a nie wszystkie polo mialy wiazke :p
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
k
komarro22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: komarro22 »

Właśnie szukałem na allegro ale nie mogłem znależć ale o giełdzie nie pomyślałem:)
dziex.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

PaVWel_G40 ma na sprzedanie ,odsylam do dzialu gielda :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”