6n skromny wygląd ale cieszy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

6n skromny wygląd ale cieszy

Post autor: marcins-78 »

Witam
Jestem od dawna na forum ale dziś też chciałbym się pochwalić swoim maleństwem
Jest to polo 1996r, silniczek 1,4 benzyna {wielopunkt}podobno 101km i tak się zachowuje na trasie mały wariat
Niesamowicie przyśpiesza i nieraz mnie zadziwia silniczek żyletka jak na 240tys km zero pocenia
Jak na razie tylko zderzaczek wymieniłem i dodane pare naklejek, niestety budżet domowy nie pozwala na większe upiększanie autka
Ale w przyszłości wszystko powoli dojdzie
Następny będzie tłumik sportowy.
Wyposażenie
>2x airbag
>centralny zamek
>wspomaganie kierownicy
>regulowana kierownica
>i dach panorama niedawno wymieniony zajer fajnie na lato
Miałem kiedyś tylne lampy niebieskie i przednie kierunki ale niestety żona też moją landrynką jeździ he

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
witam
buciki zmienione w możliwościach mojej kieszeni choć troszkę minelo zanim uzbierałem i coś znalazłem bo oczywiście jeśli coś ciekawego bylo to poza zasięgiem moich możliwości finansowych
mam nadzieje że w miare wyglądają fele bo jak coś fajnego było niestety nie na moją kieszeń ale lepsze to jak blaszaki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
co wy na taką zmianę ??
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 18:56 przez marcins-78, łącznie zmieniany 1 raz.
Polo 6n 1.4 b Panorama
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Witamy
[quote=""marcins-78""]Jest to polo 1996r, silniczek 1,4 benzyna {wielopunkt}podobno 101km i tak się zachowuje na trasie mały wariat
Niesamowicie przyśpiesza i nieraz mnie zadziwia silniczek żyletka jak na 240tys km zero pocenia[/quote]
uwierz mi, że nie masz 101km tylko 60km :grin:
ten przedni zderzak troche zbyt krzykliwy w zestawieniu z resztą w totalnej serii :blush2:
Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Borek""]ten przedni zderzak troche zbyt krzykliwy w zestawieniu z resztą w totalnej serii [/quote]

Czemu totalna seria ?? Tak piszesz??
Polo 6n 1.4 b Panorama
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Kolego niezły pług :lol: akurat zima idzie więc pasuje to idealnie. :grin:
A dlatego totalna seria tak jak borek napisał? Bo co masz zmienione w aucie oprócz tego paskudnego zderzaka? Wszystko standardowe,zero zmian. Poza tym ta Polówka nie ma 101KM bo by inaczej wyglądała to raz,a dwa że mało jest tych autek 101KM.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

No zderzak jest bardzo odważny, a reszta auta taka jak wyszła z fabryki. Gdyby auto miało poza zderzakiem również inne równie zdecydowane modyfikacje typu wielkie felgi-progi-jakieś lampy to stanowiłby on spójną całość, a tak...
Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

Spoko
W miarę kieszeni wszystko się zmieni
Przy każdej poprawce wrzucę fotkę
No ale niestety mnie nie stać tak jak niektórych na polerowanie lub niklowanie każdej śrubki w aucie tak jak to widzę u niektórych co mają się czym chwalić i lubią dołować innych
pozdro
Polo 6n 1.4 b Panorama
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Tu nie chodzi o dołowanie.. Każdy z nas zaczynał od seryjnej Polówki. My tylko pomagamy jak modzić z głową i żeby nie zejść na tą złą drogę,czyli wieśniacki tuning. Zderzak wąski dorwiesz na szrocie pod kolor jak dobrze poszukasz i od razu będzie dużo lepiej.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

po co szukać wąskiego ? od razu szeroki można kupić ładniej bedzie :) szukaj z kratkami i halogenami od razu kolejny mod :) powoli do przodu i będzie ładne auto. Ja jeszcze zdjąłbym te naklejki z tylu Polo i 1.4 :) pozdro
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

Dzięki za rady zobaczę w miarę co uda mi się dodać i ująć w autku by wygląd miało

pozdro
Polo 6n 1.4 b Panorama
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

sentyment się odzywa, bo miałem 6Nkę w identycznym kolorze :) trochę pozmieniasz i będzie spoko, na poczatek jak koledzy piszą wywalić ten laminat z przodu, bo wóz wygląda jak lord vader plus ori grill lub zwykły bez znaczka i wywaliłbym te znaczki z klapy bo to nawet od 6N nie jest tylko z 6N2 przeszczep... wiele nie trzeba, by zrobić ładne auto, na przykład:
viewtopic.php?f=77&t=17220
lub
viewtopic.php?f=77&t=30157&start=100
albo doprowadzić do serii i dbać ;) tak jak piszesz kwestia kasy oraz chęci(po tym co piszesz widać są) i bedzie si. Powodzenia :piwo:
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

coś może z tego wyjść, ale musisz zmienić podejście, albo przygotować się na krytykę. jak dla mnie do wywalenia od zaraz jest:
- przedni zderzak
- siatexowy grill
- wszelkie naklejki "tjuningowe" i oznaczenia

tłumik sportowy - w porządku. ale żeby nie wyglądał kosmicznie i nie wystawał 20 cm poza zderzak. à propos zderzaków, warto byłoby poszukać szerokich. odmładzają nieco karoserię. nie zapomnij przygotować dachu do zimy, bo szkoda go skoro nowy. powodzenia
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

Wiesz powiem Ci tak. Polo świetne autka, ale nie niszcz tego modelu takim tuningiem.. lepsza już jest zwykła ' szara ' seria.. poza tym silnik raczej 60km niż 101 :) najlepiej zajrzyj w dowód ile kW.
PozdróVWka.
Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""krzyDOLAR""]tłumik sportowy - w porządku. ale żeby nie wyglądał kosmicznie i nie wystawał 20 cm poza zderzak. à propos zderzaków, warto byłoby poszukać szerokich. odmładzają nieco karoserię. nie zapomnij przygotować dachu do zimy, bo szkoda go skoro nowy. powodzenia
[/quote]

Kolego a jak najlepiej zakonserwować dach i czym na zimę
Bo ten ostatni strasznie popękał na zgięciach i był sztywnieszy materiał ten co kupiłem jest mięciutki w porównaniu do poprzedniego
Polo 6n 1.4 b Panorama
Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""KondzioR.""]Wiesz powiem Ci tak. Polo świetne autka, ale nie niszcz tego modelu takim tuningiem.. lepsza już jest zwykła ' szara ' seria.. poza tym silnik raczej 60km niż 101 :) najlepiej zajrzyj w dowód ile kW.
PozdróVWka.
[/quote]

Kolego w dowodzie mam standart wpisany sam te autko sprowadzałem wiem tyle że ten model 6miesięcy był produkowany silnika potem jakaś 12v szła po nim nic więcej się nie dowiedziałem
Wiem tyle że skrzynia jest strasznie elastyczna z silnikiem przy redukcjach nie mam żadnych przychamowań tylko obroty skaczą nie tak jak w innych autach ze wpadasz na szybę przy redukcji na niższy bieg
Polo 6n 1.4 b Panorama
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

pokaz zdjecie komory silnika to bedzie wiadome co tam siedzi no chyba ze to 1.4 jest tak zmodzone ze ma tyle kucow co jest malo prawdopodobne ,no i tak jak koledzy wyzej wywal ten zderzak bo straszy ,szeroki tutaj najlepsze rozwiazanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”