[9N3] Montaż głośników w tylnych drzwiach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomaszekd83
Newbie
Newbie

[9N3] Montaż głośników w tylnych drzwiach

Post autor: tomaszekd83 »

Witam wszystkich na forum
Chcialbym zamontować głośniki w tylnych drzwiach w mojej polowce bo niestety orginalnie VW montuje na przodzie :( i chcialem prosić o pomoc, ewentulne wskazowki w jaki sposob to zrobic (może ktoś posiada jakaś instrukcje jak rozebreać ta maskownice drzwi) oraz jakie najlepiej glośniki zalożyć w tylne drzwi.
Wie moze ktoś czy w wersji trendline jest:
- sygnalizacja otwartych drzwi ???
- wyprowadzenie instalacji pod montaz oswietlenia w bagażniku ???
Pozdrawiam
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Mam polo 9n3 z 2006r. i też mam głośniki z przodu.Aby założyć na tył musisz rozebrać boczki drzwi i pociągnąć od przodu instalację.Poszukaj na stronie PIMPOWSKI.Co do sygnalizacji drzwi to u mnie pali się kontrolka ale od bagażnika a jak nie domknę pozostałych drzwi to nie zgaśnie lampka oświetlenia wnętrza.
a
andrzej-br
Newbie
Newbie

Post autor: andrzej-br »

witam. właśnie to przerobiłem u mnie w samochodzie ale że chciałem mieć oryginalne podłączenie to było trochę chodzenia ale po kolei
w sklepie elektronicznym kupiłem piny do podłączenia przewodów głośników do radia zostały wsadzone w otwory w kostce przy radiu i po kłopocie następnie kupiłem gniazdka i wtyczki drzwiowe aby drzwi w razie demontażu odpinać tak jak do tej pory . głośniki kupiłem te same co z przodu pasują w otwór a i tapicerka nie przeszkadza . po zdjęciu tapicerki przeciągnij przewody podłącz do głośnika i zanituj bo głośniki są nitowane . najwięcej pracy przy przewodach żeby je dobrze poprowadzić ale idź na oryginalnej wiązce i mocuj ściągaczami to chyba wszystko. udanej pracy życzę.
t
tomaszekd83
Newbie
Newbie

Post autor: tomaszekd83 »

Kolego a mozesz powiedziec w jaki sposob prosto i bezkolizyjnie wymontowac boczki tylnych drzwi zeby nie uszkodzic.
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Ja robiłem to tak...Zdjąłem nakładkę z uchwytu od zamykania drzwi i odkręciłem śruby następnie wkrętak owinąłem irchą i w miejscach klipsów po kolei podważałem,miejsca te najlepiej zlokalizować podświetlając małą latarką z boku drzwi.Trzeba uważać na bolec od zamykania drzwi i cięgno od klamki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”