[86c] 1.4d mocowanie i pompa wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

V
Vein
Newbie
Newbie

[86c] 1.4d mocowanie i pompa wspomagania

Post autor: Vein »

Witam,

Jakie mocowanie i jaka pompa wspomagania będzie pasowała do powyższego silnika? Silnik wykorzystuję do innego celu niż oryginalnie, więc nie przejmuje się miejscem.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

możesz spróbować z łapą z ABU ma miejsce na pompe wspomagania i 2 śruby pasują jedynie trzeba będzie zmienić alternator i kolo pasowe na wielorowkowe
V
Vein
Newbie
Newbie

dlaczego trzeba będzie zmienić alternator? Ze względu na pasek, czy może też będzie w jakiś sposób kolidował/nie pasował?
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

[quote=""Vein""]dlaczego trzeba będzie zmienić alternator? Ze względu na pasek, czy może też będzie w jakiś sposób kolidował/nie pasował?[/quote]
No a jak chcesz rozwiązać napęd pompy wspomagania, przecież musi pasować koło pompy z kołem altka a stary alternator nie pasuje na mocowanie.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
V
Vein
Newbie
Newbie

W taki sposób, że łatwiej zmienić b ybyło koło pasowe na pompie wspomagania, niż koło pasowe na wale + alternator, dlatego pytam się, czy tutaj chodzi o coś więcej, niż tylko brak dopasowania koła pasowego, może coś jeszcze wadzi. Z VW nie miałem zbyt wiele do czynienia, kupiłem silnik 1.4D do ciągniczka i chcę wykorzystać pompę wspomagania jako pompę hydrauliki. Najbardziej boli mnie brak jakiegoś "złomowiska" gdzie mógłbym sobie pogrzebać i coś wygrzebać w niewielkiej cenie.
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

A do ciągniczka mówisz, to zmienia troszkę sprawę i można kombinować :) cały czas myślałem żeby w aucie nie było lipy :grin: .
ale i tak proponuje zmienić koło pasowe załatwić alternator i mocowanie i będzie fabryka z takim swapem wspomy można nawet na dziewczynki walić(przepraszam czytające to wszystkie Panie :hello: )
Nie masz szrotu w pobliżu to zapraszam na naszą giełdę to nie wyjdzie tak drogo nawet altek, mogę polecić parę osób co na pewno znajda komplet za przystępną cenę.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

chodź by u mnie lezy łapa altek i Pompa wspomy z abu
Awatar użytkownika
ELWIS.PL
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ELWIS.PL »

a ja moge poszukac koła do wspomy na zwykły pasek
SRZEDAM CZESCI DO POLO 86C 2F 6N
V
Vein
Newbie
Newbie

Hm. Ciągle nie uzyskałem odpowiedzi, czy jeżeli zamontuję łapę i pompę z ABU, zmienię kółko pasowe na pompie z wielorowkowego na klinowe, to stary alternator będzie pasował?

ps. może ktoś wie ile A pobiera rozrusznik w peaku? Bo się zastanawiam jaki minimalnie akumulator mógłbym użyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”