[9N] Polo po wypadku. Nie mam pojęcia co to jest.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Artur_G
Newbie
Newbie

[9N] Polo po wypadku. Nie mam pojęcia co to jest.

Post autor: Artur_G »

Niedawno rozwaliłem swoja Polóweczke :cry: z przodu podczas deszczu, przód cały do wymiany a barierka cała, na moje nieszczęście cała siła uderzeniowa poszła w moja stronę :evil: bo za barierką było od razu drzewo, prędkość nie była wielka gdzieś w okolicy 20 góra 30Km/h.
Dobra nie będę opisywał szczegółami XD, mechanik dał mi taką płytkę z wtyczką z wspomagania i tu pojawia się moje pytanie jak to się fachowo nazywa i gdzie można to dostać.
Przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu spytam się was drodzy forumowicze co zrobić żeby działało wspomaganie wczoraj czytałem że po wystrzeleniu poduszek automatycznie wyłącza się wspomaganie, było coś o resetowaniu jakiś sterowników, podpinaniu kabelków pod abs i takie tam. Na razie nie będę wymieniał poduszek do następnej wypłaty a chciałbym żeby auto jeździło ze wspomaganiem idzie to jakoś obejść ?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 21:52 przez Artur_G, łącznie zmieniany 1 raz.
i
irekk
Początkujący
Początkujący

Post autor: irekk »

To na zdjęciu to jest przekaźnik sterujący wentylatorem chłodnicy, jest mocowany obok pompy wspomagania.
Tu jest przykładowy: http://moto.allegro.pl/sterownik-wentyl ... 77850.html
Żeby przywrócić działanie wspomagania po kolizji musisz wykasować błędy przy pomocy kabla, żadne odpinanie aku nic tu nie pomoże.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Foto w miniaturkę popraw :blush2:
Tak jak kolega wyżej wspomniał to sterownik wentylatora chłodnicy
Najlepiej jakbyś miał oznaczenie ze starego, bo są różne
Zapytaj mechanika czy nie ma gdzies tej czarnej obudowy żeby udało sie tylko odczytać oznaczenie, lub moze w miejscu kolizji zostały kawałki :scratch:
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

A
Artur_G
Newbie
Newbie

Dzięki wszystkim za pomoc, pojutrze dowiem się jak tam ze wspomaganiem jak podusie przyjadą, spotkanie z kolesiem od crash daty i vag'a już umówione, sterownik kupiłem z jakiejś niemieckiej firmy 140pln'ów mnie kosztował, mam nadzieje że do piątku już będę śmigał moją kochaną polcią :*.
P.s. Co sądzicie o lampach Angel Eyes z czarnymi ringami do czarnej polówki?
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

[quote=""Artur_G""]P.s. Co sądzicie o lampach Angel Eyes z czarnymi ringami do czarnej polówki?[/quote]
bedzie ładnie sie komponowało :D powodzenia w modach :piwo:
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
A
Artur_G
Newbie
Newbie

Teraz pytanie z innej beczki, a w sumie to nie.Pytanie dotyczy zakupionych lamp Angel Eyes z soczewkami, jakiego typu żarówki zamontować bo przy starych lampach mam H7, mechanik coś tam wspomniał też o Xenonach i tu jest kolejne pytanie czy mogę sobie takie legalne zamontować w swojej polci ?
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Xenony muszą być wyposażone w samo poziomowanie i musisz posiadać spryskiwacze reflektorów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”