[9n] demontaż oświetlewnia z podsufitki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[9n] demontaż oświetlewnia z podsufitki

Post autor: misiek89 »

demontował ktoś może oświetlenie przednie wnętrza kabiny? Jeśli tak to niech mi podpowie jak to zdemontować bo chciałbym sobie wymienić zwykłe żaróweczki na diody LED a nie wiem jak to zdemontować :grin: a i jakie tam żarówki są?
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
elisse
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: elisse »

żarówka jeśli się nie mylę to C10W :thumbsup:
Quod me non occiderit, certe confirmabit...

Quicksilver
AK Member
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: WOJTAS® »

moge podpowiedziec aby nie uzywac do tego srubokretu bo mozna zniszczyc plastik lampki i material ktorym jest pokryty dach od wewnatrz, moze byc np noz (ja tak zrobilem). nastepnie podwazyc po obu stronach (lewej i prawej) plastikowy prostokat przed lampa ktory trzeba wyjac przed wyjeciem samej lampy. po jego usunieciu przesuwamy lekko lampke w tyl (do siebie) zeby lampa wyszla ze swoich zawiasow i tutaj nalezy pamietac zeby przed jej wyciagnieciem odlaczyc kabel zasilania!!! teraz juz tylko ciagniemy lampke do tylu i ostroznie w dol. teraz aby wyciagnac/zmienic sama zarowke trzeba z lampki sciagnac przezroczysty plastik w ksztalcie prostokatnej litery C zaczynajac od podwazenia dwoch krotszych bokow (w miejscu gdzie znajduja sie zarowki lampki do czytania). jak sciagniemy te czesc mamy juz pelny dostep do zarowki ktora wyciagamy lekko rozchylajac trzymajace je metalowe blaszki ;)
nie jest to moze najjasniejszy tutorial ale ja tak wlasnie sobie poradzilem z tym zanim znalazlem w necie instrukcje do Polo ktora znajdziesz na forum i masz opisane wszystko jak co zdemontowac i zamontowac. pozdrawiam :piwo:
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

jakie to są typy tych trzech żaróweczek? bo widzę że dwie są inne a jedna też inna...
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: WOJTAS® »

na pewno jedna ta srodkowa to zarowka rurkowa c5w a te dwie pozostale sam dokladnie nie wiem, mozliwe ze sa to R5
http://allegro.pl/item653718906_zarowka ... w_f_v.html
http://allegro.pl/item664620515_podswie ... rawce.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”