a wiec problem jest następujący wjeżdżam do domu zahamowałem otwieram bramę patrze stop świeci wsiadam do auta i patrze mruga kontrolka świec żarowych gaszę światła stopu nadal świeca odpala i po momencie zaczyna mrugać s powrotem kontrolka, po 5 min pracy silnika światła zgasły i kontrolka przestała mrugać jaki może być powód?
Też się nad tym zastanawiałem, a ona zwyczajnie sygnalizuje, że coś jest ze stopem
Też miałem ten problem i nie wymieniałem tego czujnika tylko parę razy nim popstrykałem i wystarczyło.. Możesz go wyjąć i przeczyścić..
oki dzięki właśnie już patrzałem jak do niego się dostać bo znowuż jak się jedzie i sie przyhamuje i sie zatnie to włączy sie kontrolka od esp takie to sprytne
Ja się zgadzam z kolegą. Mam również POLO 9N i miałem identyczny problem. Mrugała mi kontrolka świec żarowych i świeciły cały czas stopy. Po naprawie czujnika stopu (w moim przypadku za bardzo się tylko wysunął) problem ze stopami i świecą żarowa zniknął .
Pytanie tylko co ma świeca żarowa do stopu .
Z mojej strony to nie było pytanie bo nie było zakończone znakiem " ? ", a wiec było zdaniem retorycznym .
Za udzielenie na nie odpowiedzi i tak dziękuje .