Spadek obrotow silnika po wlączeniu światel

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Spadek obrotow silnika po wlączeniu światel

Post autor: Anonymous »

Witam od pewnego czasu mam dziwna przypadlość samochód odpala bez problemow ale po włączeniu swiateł czuje sie znianę w pracy silnika tak jak by spadaly obroty myslalem że to alternator ale światła nie przygasają i deska rożdzielcza też nie przygasa dopiero kiedy włączę dodatkowo dmuchawę na maxa lekko przygasa na chwilkę deska rozdzielcza a światla nie i wtedy na chwilke spadaja znacznie obroty wyłączam dmuchawe nic sie nie zmienia a po wyłaczeniu świateł silinik pracuje poprawnie proszę o poradę gdzie szukac przyczyny z gory dziękuje

// Za łamanie regulaminu dostałeś ostrzeżenie. Zapoznaj się z nim, i wpisz właściwy model polo w swój profil. Wtedy będzie można przenieść temat do właściwego działu. //G.
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

to ze obroty spadaja na chwile po zalaczeniu duzych odbiornikow pradu jest normalne.
Wlaczasz odbiornik >>> wiekszy opor stawiany silnikowi przez alternator >>> obroty silnika ida na chwile w dół.

Jakby go zaczelo dusić, telepać mocno budą czy gasł silnik to rozumiem ze problem , ale tu chyba nic takiego sie nie dzieje ?
J
Ja_Sha_Taan
Newbie
Newbie

Post autor: Ja_Sha_Taan »

maciej363 to jest normalne i nie masz się czym martwić, właściwie to nigdy nie spotkałem się z samochodem, w którym by się to nie działo, choćby na ułamek sekundy :)
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

tak jak wyżej :mrgreen:
byle nie gaśnie :P
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Dziękuje za odpowiedż odpala bez problemu nigdy nie zgasl jedyne tylko co mnie martwiło to to że czuć lekka rożnice w pracy silnika kiedy zapalam światla czyli mam sie nie zamartwiać?
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""maciej363""]jedyne tylko co mnie martwiło to to że czuć lekka rożnice w pracy silnika kiedy zapalam światla czyli mam sie nie zamartwiać?[/quote]
nie martw sie to jest normalne :!: :!: :!:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”